Foto: Shutterstock
29. janvārī svinīgā pasākumā savas jaunās telpas atklāja atbalsta programma "Plecs". Kopš "Dod Pieci 2017" labdarības maratona, "Pleca" kustībā pieteikušies 500 cilvēku, tādā veidā izsakot atbalstu un iesaistoties atbalsta programmā.

Telpu atklāšana iezīmē jaunu, aktīvu posmu "Pleca" darbībā, tuvinot to mērķim – līdz 2021. gadam izveidot Latvijā sistēmu, kurā nebūtu vajadzīgi bērnu nami, akcentē "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne.

Labklājības ministrs Jānis Reirs, piedaloties telpu atklāšanā, uzsvēra: "Ikvienam bērnam ir vajadzīga ģimene. Lai iemācītos dzīvot un sadzīvot, mīlēt un būt mīlētam. Lai palīdzētu Latvijas ģimenēm – gan adoptētājiem, gan aizbildņiem un audžuģimenēm – dot bērniem mājas, kas viņiem tik vajadzīgas, Labklājības ministrija šogad ir novirzījusi ievērojamu papildu finansējumu šo ģimeņu atbalstam un sociālajām garantijām. Paldies visiem, kas tic idejai un iesaistījušies, lai ikviens bērns Latvijā dzīvotu ģimeniskā un drošā vidē."

Atbalsta programmas "Plecs" vadītāja Līva Fomrate: "Mēs esam gandarīti par tik vērienīgu atbalsta programmas "Plecs" startu. Kustībai pievienojušies jau 500 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 200 ir ģimenes, kas potenciāli gatavas uzņemt bērnu. "Plecs" domāts kā atbalsta programma arī tām ģimenēm, kuras jau uzņēmušas ģimenē bērnu, kā arī tām, kas vēl nav nonākušas pie lēmuma, bet pagaidām tikai to apsver un kopumā atbalsta domu, ka visiem bērniem jāaug ģimenē. Tāpēc aicinu ikvienu pieteikties "Pleca" kustībā."

Par labdarības maratonā saziedotajiem līdzekļies "Plecs" sniedz atbalstu ģimenēm, kas gatavas dot ģimeni bērnu namos nonākušajiem bērniem, saņemot atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem pieredzes stāstu sesijās un individuālās nozares profesionāļu konsultācijās, iegūstot finansiālu atbalstu speciālistu apmeklējumam, ja tas nepieciešams, kā arī saņemt palīdzību dažādās atbalsta grupās, kad bērns jau ir ģimenē.

Strādājot ciešā sadarbībā ar citām nozares nevalstiskajām organizācijām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām, "Plecs" aicina iesaistīties arī citus, apvienojot savus spēkus gan valstiskā, gan privātā sektora un personiskā sadarbībā, lai veicinātu iespēju ārpus ģimenes aprūpē esošiem bērniem augt ģimenē vai ģimeniskā vidē.

Pleca jaunās telpas atrodas Senču ielā 4, Rīgā, un tajās darba dienās no pulksten 9 līdz 18 gaidīts ikviens interesents, kurš apsver domu vai ir jau gatavs bērnam dot iespēju uzaugt ģimenē, kā arī tās ģimenes, kurās bērns jau ir, bet nepieciešams praktisks vai emocionāls atbalsts. Uzziņas par sev interesējošiem jautājumiem var saņemt "Plecs.lv", kā arī zvanot pa tālruņa numuru 29119938.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!