Foto: DELFI

Līdz 2017. gada aprīlim plānots ierīkot bezmaksas WiFi punktus vairāk nekā 270 Rīgas izglītības iestādēs, tostarp skolās, interešu izglītības iestādēs, pirmsskolas izglītības iestādēs, kā arī mūzikas, mākslas un sporta skolās.

Projektu 9. jūnijā svinīgā pasākumā atklāja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

"Lattelecom" bezmaksas WiFi kopumā šobrīd ir pieejams 298 izglītības iestādēs ārpus Rīgas, savukārt galvaspilsētā "Lattelecom-skola" tīklam šobrīd pieslēgtas jau pirmās 30 izglītības iestādes.

Tīkla ierīkošanas iniciatori ir Rīgas dome, un tas tiek īstenots bez maksas. Jaunais projekts nodrošinās mācību iestādēm mūsdienīgu interneta infrastruktūru vecāku, bērnu un mācībspēku vajadzībām. Rīgas pašvaldības izglītības iestādes, kas vēl nav pieteikušās projektam, aicinātas to darīt, sazinoties ar Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centru.

"Man ir prieks, ka lielai daļai skolēnu, kas pēc vasaras atgriezīsies skolā, tagad būs iespēja izmantot bezmaksas interneta pieslēgumu. Tas ir mūsdienīgs risinājums, kura pareiza izmantošana veicina efektīvāka mācību procesa norisi, kā arī nodrošina iespēju vecākiem bez maksas būt saziņā ar bērniem un mācībspēkiem," atklāšanas pasākumā uzsvēra Ušakovs.

"Latvijas interneta ātrums un pieejamība, kas mūs ierindo pasaules topu līderpozīcijās, neļauj atpūsties pie sasniegtā. Esam pārliecināti, ka paaudzei, kam tehnoloģijas bijušas līdzās no mazotnes, ir jānodrošina iespēja izmantot savu potenciālu un attīstīt digitālās prasmes – īpaši būtiski to ir nodrošināt izglītības iestādēs," papildina "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!