Foto: DELFI
Ikvienam bērnam piemīt kāds talants. Nepietiek to tikai pamanīt, bet pie tā arī jāstrādā – pašiem, kopā ar pedagogiem un ģimeni. Lai iedvesmotu vecākus meklēt savu atvašu stiprās puses un tās atbalstīt ceļā uz virsotnēm, vadošais medijs Latvijā DELFI piedāvā multimediālu projektu "Talantīgie bērni Rīgā".

Līdz pat gada izskaņai sadarbībā ar Rīgas domi projekts vēstīs par bērniem un jauniešiem, kuri atraduši savu aicinājumu un ar milzu aizrautību un darbu seko savam sapnim. Stāstus papildinās arī viņu vecāku, pedagogu un citu atbalstītāju komentāri, jo jauno talantu atklāšana un pilnveidošana nav iespējama bez cilvēkiem, kuri ne tikai tic sapnim, bet arī ir zinoši un prasmīgi pavadoņi šajā ceļā.

"Brāļi Unguri, kuri Rīgas Horeogrāfijas skolā mācās baletu, ceļas sešos. 14 gadus vecā Sonja, kuras kaislība ir balets un marimbas spēle, arī. Vēlos vakaros viņi pilda mājasdarbus, un arī brīvdienās ir mēģinājumi, koncerti vai izrādes. Klausoties viņu stāstus, nemanāmi pats krēslā izslejies staltāk un gribi darīt vairāk un labāk. Mazajiem talantiem ir savi elki, kuriem viņi vēlētos līdzināties, bet arī viņi paši iedvesmo un var kļūt par paraugu," atzīst projekta "Talantīgie bērni Rīgā" redaktore Kristīne Melne.

Balets, mūzikas pasaule, kikbokss un citas nodarbes – projekta ietvaros būs iespēja ielūkoties aizkulisēs, kā mācās un strādā jaunie talanti dažādās jomās, kā arī uzzināt, kam ir jābūt gatavām viņu ģimenēm.

Projekta stāstus lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!