Foto: PantherMedia/Scanpix

2016. gada pirmajā dienā Madonas slimnīcā piedzimuši divi puisēni. Pirmais mazulis sagaidīts pulksten 16.58. Savukārt 2. janvārī piedzimušas divas meitenītes, 3. janvārī – viena mazulīte. Visražīgākie 2015. gada mēneši bijuši aprīlis un jūnijs, kad pasaulē nākuši attiecīgi 43 un 41 mazulis, portālu Cālis.lv informēja Madonas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone.

Kopumā pagājušajā gadā Madonas slimnīcas dzemdību nodaļā pasaulē nākuši 414 mazuļi, kas ir par 16 jaundzimušajiem vairāk nekā 2014. gadā. Starp 414 mazuļiem ir arī divi dvīņu pāri, kas pasauli ieraudzīja aizvadītā gada sākumā. 400. mazulis (puisītis) pasaulē nācis 18. decembrī māmiņai no Gulbenes puses.

Trešais raženākais mēnesis bijis maijs ar 38 jaundzimušajiem. Kā liecina Madonas slimnīcas dzemdību nodaļas sniegtā informācija, aptuveni viena trešdaļa jauno māmiņu ir no novadiem ārpus bijušās Madonas rajona teritorijas, arī Ogres, Jelgavas un Rīgas.

Madonas dzimtsarakstu nodaļā 2015. gadā reģistrēti 260 jaundzimušie, savukārt Madonas novadā deklarēti 254 mazuļi, no kuriem 81 Madonas pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!