Bērna ienākšana vīrieša dzīve spēj izmanīt viņa uzskatus, pieņēmumus un dzīvi kopumā. To ir atzinuši vairāki jaunie tēvi, tā skaitā arī latviešu režisors Miks Ozolinš, kurš raidījumam "Starp mums runājot" atklāj to, kā bērns ir mainījis viņu un palīdzējis kļūt par labāku cilvēku.

Ozoliņš atzīst, ka laiks, kad viņš katru dienu varēja pavadīt kopā ar savas meitas māti viņas grūtniecības laikā un arī dzemdībās, ir bijis viens no viņa dzīves skaistākajiem posmiem. Viņš stāsta, ka šis laiks palīdzējis saprast, cik grūti ir būt par mammu un cik daudz sievietes uzņemas. Šī apziņa viņu kā vīrieti padara iejūtīgāku pret sievietēm, piebilst Ozoliņš.

Tāpat režisors atklāj, ka, kļūstot par vecāku, viņš sācis pievērst uzmanību lietām, kuras iepriekš viņu nesatrauca: "Tad, kad tev ir mazs bērns, tu saausies, redzot, ka kaut kāds sīkais brauc ar skrejriteni, un viņš jau ir pie stūra, un tev jau ir reflekss viņu noķert, bet pirms tam tevi bija tā – ai, kaut kāds mazs cilvēks tūlīt kaut kādu stulbumu uztaisīs."

Lai gan Ozoliņš cenšas maksimāli daudz iesaistīties meitas audzināšanā, viņam pēdējos gados to ir traucējis darīt mērķis izveidot tādu biznesa modeli, kas ļautu režisoram pārvākties uz dzīvi Amerikā kopā ar meitu.

Kaut Ozoliņš nav attiecībās ar savas meitas Eislijas Mejas māti, viņš uzsver, ka abiem ir ļoti draudzīgas attiecības, kas, viņaprāt, ir ļoti svarīgi: "Es gribu, lai mēs būtu laimīgi. Bērnam ir jāredz, ka ideālā variantā jūs esat labi draugi, un svarīgākais ir bērns."

  • Par attiecībām pēc bērna piedzimšanas tiks runāts "Viņa.lv" organizētajā pasākumā "Spēka sarunas", ko vadīs sertificētas ārstes, psihoterapeites Gunta Andžāne un Ingrīda Rateniece. Plašāku informāciju atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!