Foto: Shutterstock
Kad mēs mēģinām ieklausīties bērnos, cenšamies viņus saprast un pieņemt – mūsu vecāku lomai ir daudz lielākas iespējas kļūt nevis par nastu, bet dāvanu un laimi. Bērni piedzimst jau ar mīlestību pret vecākiem un alkst viņu rūpju, siltuma un aizsardzības. Bet vēl vairāk – mūsu gudrības, ka mēs pratīsim visu izdarīt pareizi, noteikt pareizās prioritātes, pārvarēt šaubas un bailes. Mēs viņu labā cenšamies izdarīt tik daudz!

Tad, kad mums piedzimst bērni, saprotam, kas patiesībā ir galvenais, kāda ir galvenā būtība, vēl vairāk cienām mazos prieciņus un savu ģimeni. Par to, kā tas ir būt meitu tētim, un ko tēva loma ir iemācījusi, "Babyblog" atklāj meitu tēvs Mihails Mitins.

Laime būt meitu tēvam

Es palaidu garām milzum daudz bezvērtīgu brīžu savas vecākās meitas dzīvē, praktiski neredzēju, kā pagāja pirmie trīs viņas dzīves gadi, kā viņa auga, kā spēra pirmos solīšus, es neliku viņu gulēt un nepavadīju uz bērnudārzu, es ar viņu pavadīju ļoti maz laika kopā. Bet es pratu laikus apstāties, palūkoties apkārt, noteikt prioritātes un pieņemt pareizos lēmumus, kas man ļāva ar viņu saglabāt stipru saikni, atklāj Mihails.

Tagad tētis dubultā ķerot visu, ko vien varot noķert. "Man šķiet, ka starp tētiem un meitām veidojas īpašas attiecības – ļoti dziļas, maigas un trauslas. Šai sakrālajai saiknei ir ļoti trausla robežas, un to var sagraut ar vienu neveiklu kustību. Tādēļ ir tik svarīgi sargāt un saglabāt šīs attiecības, piepildot tās ar mīlestību un prieku no katras kopā pavadītās minūtes. Šīs unikālās attiecības mīkstina vīrieša skarbo dabu, bet meitenēm palīdz kļūt stiprākām un pārliecinātākām, uzskata bloga autors.

Foto: Shutterstock

"No tā brīža, kad es sāku vairāk laika pavadīt ar bērniem, mums ir sakrājušies ne mazums spilgtu brīžu, kas ar laiku ir pārtapuši nerakstītos noteikumus, ko es kā tēvs ar milzu prieku arī ievēroju. Tādēļ es ar tiem vēlos padalīties," uzsver Mihails un uzskaita viņa ģimenē izstrādātos noteikumus.

  • Vaicā viņai par visu ko. Jautājumi ir daudz efektīgāki par atbildēm, tie ne tikai bērnu attīsta, aktivizē viņa atmiņu un analītiskās spējas, bet arī veicina interesantu atbilžu meklēšanu par apkārtējo pasauli.
  • Apskauj viņu. Kad es apskauju savas meitenes, manī sakrājas tik daudz mīlestības, ka ar to varētu pasargāt visu pasauli.
  • Dariet kaut ko kopā. Spēlējieties, vingrojiet, ejiet uz kafejnīcu, skatieties multfilmas, lasiet grāmatas, liec viņu gulēt. Kopīga darbošanās stiprinās jūsu savienību.
  • Slavē viņu. Meitenēm ir nepieciešami komplimenti, īpaši no sava paša galvenākā vīrieša pasaulē – tēva.
  • Klausies viņā uzmanīgi. Viņai vienmēr ir ko pastāstīt. Un šajos brīžos meita tev var atklāt savu iekšējo pasauli un dalīties ar saviem iespaidiem. Lai tas notiktu, radi labvēlīgu atmosfēru.
  • Pērc dāvanas. Ne tikai par godu kādam notikumam vai svētkiem, bet vienkārši tāpat. Dāvanas ir viena no mīlestības valodām.
  • Piekrīti avantūrām un dažādiem meitas izteiktiem piedāvājumiem. Ļauj meitai sevi savākt uz kādu laiku bērnības valstībā. Tāda izdevība katram netiek.
  • Skatoties uz savu meitu, biežāk smaidi. Joko. Jautrojies. Ļaujieties smiekliem. Šajā brīdī tu aizmirsti par realitāti, iztrakojieties viens ar otru un izbaudiet absolūtās laimes sajūtu.
  • Cieni un novērtē katru kopā pavadīto brīdi. Vienkārši skaties uz meitu, apzinies, ka viņa tev ir un pateicies visumam par to.
  • Palieci vienatnē ar meitu. Tieši šajos brīžos starp tēti un meitu parādās noslēpumi, kuri iztur pat desmitiem gadu ilgus pārbaudījumus un pārvēršas visdārgākajās atmiņās.
  • Pin meitai bizes, palīdzi izvēlēties kleitu un kurpes. Parādi, ka tev nav vienaldzīgi visādi sievišķīgie sīkumi. Radi vidi izvēlei. Atklāj iespējas, parādi variantus, taču cieni viņas vēlmes un ļauj pašai pieņemt lēmumus.
  • Atbalsti viņu, palīdzi viņai, novirzi pareizajā virzienā, taču nesteidz rīkoties meitas vietā.
  • Apmeklē meitas koncertus. Esi viņas galvenais skatītājs, producents un grupas menedžeris, un viņa parādīs visu savu potenciālu.
  • Fotografējieties kopā. Iemūžiniet iespējami vairāk vērtīgo kopā būšanas brīžu. Ar laiku tie kļūs par vēsturi un priecēs tevi, ļaujot atgriezties tajos brīnišķīgajos laikos.
  • Esi blakus. Pat tad, kad fiziski atrodies tālu, atrodi pāris minūtes, lai piezvanītu un pateiktu pāris mīļu vārdu.
  • Izpildi viņas sapņus. Tas ir tik vienkārši un tik pārsteidzoši.
  • Skūpsti viņu.
  • Mīli viņu un biežāk to pasaki skaļi.
Foto: Shutterstock

"Ievērojot šos noteikumus, kuri jau sen kā ir savienojušies ar vērtībām, es katrai dienai atrodu jēgu un stiprinu mūsu sakrālo saikni. Kāda gan tā ir laime – būt meitu tēvam," apliecina Mihails.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!