Foto: Shutterstock
Jau otro gadu nedēļā, kad Latvijā tiek atzīmēta Māmiņdiena, PEP mammas (Pirmās emocionālās palīdzības mamma) vada lekcijas un nodarbības māmiņām un tētiem vairākās Latvijas pilsētās, tostarp, Rīgā. Vecākiem šajā laikā būs iespēja saņemt arī individuālās konsultācijas.

Šogad PEP mammas gaidīs vecākus uz sarunām Rīgā, Mārupē, Babītē, Siguldā un citviet. Sarunu laikā tiks runāts par tēmām, kas nodarbina vecāku prātus un sirdis jau no bērniņa ienākšanas ģimenē līdz pat trīs gadu vecumam – jaundzimušā pirmie mēneši, mammas un tēta sajūtas kļūstot par vecākiem, pieskārienu nozīme, posms, kad mazais cilvēks ir gatavs aktīvi nepiekrist vecāku viedoklim, relaksējošas tehnikas un citi svarīgi jautājumi. Bet pāri visam, protams, svarīgākais, ko jaunā māmiņa un tētis no PEP mammas var saņemt – emocionāls atbalsts laikā, kas ir tik ļoti piesātināts ar mīļumu, satraukumu, apjukumu, prieku, dusmām, laimi, nogurumu, cerībām un "tik daudz visa kā jauna un vēl nezināma".

PEP mamma, atbalstot ģimenes, galvenokārt dodas pie jaunās ģimenes uz mājām – vietu, kur vecāki ar mazulīti jūtas visdrošāk, tāpēc tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad šajā dienā vecākiem būs iespēja pieteikties arī mājas vizītei par samazinātu maksu, kuru varēs izmantot līdz jūnija vidum.

Pasākumi 11.maijā:

Rīgā

  • No pulksten 11 līdz 15 biedrības "Tēvi" telpās, Brīvības ielā 106 k-3 tētiem tiks stāstīts par mazuļiem un tēva lomu bērna pirmajos dzīves gados.
  • Gada līdz trīs gadu vecu bērnu māmiņas tiek ielūgtas mazliet citādā sarunu un pārdomu ceļojumā – jūras pārgājienā "Pēdas…Sevī". Ceļojot kopīgi ar trīs PEP mammām – Zani Miļūnu, Solvitu Neiju un Baibu Duksi tiks meklētas taciņas, kā piedzīvot patiesu kopābūšanu ar savu viengadnieku un divgadnieku. Vairāk informācijas šeit.
  • No pulksten 11 līdz 15 PEP mamma Sanita Purakalna Bērnu ballīšu un rotaļu istabā " Sapņu sargs", Aviācijas ielā 15, lutinās mammas ar rebozo lakatu masāžu. Pieteikšanās, rakstot e-pastu uz e-pastu: sanitapu@gmail.com.

Mārupē

No pulksten 11 līdz 13 Lielajā iela 19 – 3A, (ieeja no Daibes ielas, tirdzniecības centra "Spice"pusē) norisināsies sarunas ar piecām PEP mammām par un ap bērniņa ienākšanu ģimenē.

Siguldā

Zaļās Villas kvartāls, Krišjāņa Valdemāra iela 3, no pulksten 10 līdz 11 māmiņām būs iespēja doties kopīgās brokastīs un nodoties sirsnīgām sarunām ar PEP mammu Ilgu Sirmeli.

Norišu vietas citā laikā:

  • 9. maijā Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra filiālē "Babīte", Babītē, Liepu alejā 17. Tikšanās ar PEP mammu Zani Miļūnu (laiks un tēma tiks precizēti).
  • 12. maijā Skrīveros Skrīveru Saldējuma pagalmā vēlās ģimeņu brokastis/saruna ar Baibu Kauliņu, PEP mammu apmācībā "Par to, kā varam būt vēl labākas mammas jeb #rūpesparsevi" (laiks tiks precizēts).

Pieteikšanās PEP mammas mājvizītei par samazinātu maksu Rīgā, Ādažos un Siguldā, rakstot uz e-pastu: pep.mammas@gmail.com. Pieteikumu skaits ierobežots.

Sīkāka informācija par lekcijām un nodarbībām, to vadītājiem, norises vietu, laiku un pieteikšanos var uzzināt PEP mammu "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!