Foto: Shutterstock
Rīgā deklarētajiem vecākiem tiek piedāvāta iespēja bez maksas apgūt Mīlestības pedagoģiju, kas ir mūsdienīga, inovatīva, Latvijas speciālistu radīta pirmsskolas, kā arī sākumskolas vecuma bērnu apmācīšanas un audzināšanas sistēma, kuras mērķis ir audzināt izglītotu, iniciatīvas pilnu, radošu cilvēku, kas dzīvo un attīstās saskaņā ar savu iekšējo būtību.

Nodarbības apmaksā Rīgas domes Labklājības departaments. Tās notiks Svētās Ģimenes mājā (Klostera ielā 5, Rīgā), sākot no 14. septembra, katru trešdienu laikā no pulksten 13 līdz 16. Pieteikties iespējams mājaslapā "Milestibasmaja.lv", sadaļā "Mīlestības terapija". Kursu vada "Mīlestības pedagoģijas" autore, psiholoģe Ina Grasmane.

"Mīlestības terapija manam bērnam un man" ir apmācību cikls vecākiem, kurā aicina apgūt vairākus ļoti praktiskus bērnu audzināšanas un mācīšanas instrumentus.

Mīlestības pedagoģijas apmācības sistēma palīdz vecākiem iemācīties runāt ar bērnu viņa valodā. Strādājot ar bērniem vairāk nekā 20 gadu laikā, Mīlestības pedagoģijas autori pierādījuši, ka, atjaunojot bērna saikni ar viņa iekšējo, radošo būtību, paaugstinās viņa pašvērtējums un iniciatīva, bērns arvien vairāk spēj noticēt sev un savam spēkam.

Katra soļa apguves nodarbība ilgst trīs stundas un tā sastāv no trim daļām: lekcija, pārdomas, kas palīdz atrast saikni starp dzirdēto un sevi, un praktisks vingrinājums Mākslas terapijā, kas teorētisko ilustrē praktiski.

Apmācību programma

1. solis: Mīlestības lēmums kā audzināšanas instruments. Tā izdzīvošana attiecībās ar bērnu. Praktiskā daļa: Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā – " Personiska mīlestības vēstījuma radīšana bērnam."

2. solis: Satikšanās ar bērnu viņa jūtās. Satikšanās bērna sāpinātajās jūtās, kopā pārdzīvojums, mazina sāpju varu pār bērna dzīvi. Praktiskā daļa: Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā – "Darbs ar savām jūtām, kurās es kā bērns esmu palicis nesatikts. Viens."

3. solis: Brīvā spēle.

4. solis. Ritms kā audzināšanas, apmācību un disciplinēšanas metode. Praktiskā daļa: Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā – " Es un manas dzīves ritms. Citu redzējuma uzzināšana par manu dzīves ritmu."

5. solis: Disciplinēšanas sistēma Mīlestības pedagoģijā. Galvenie disciplinēšanas likumi un veidi. Praktiskā daļa: Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā – "Kādas jūtas man traucē veselīgi disciplinēt bērnu"

6. solis: Bērnu traucējumi un to būtība.. Veidi, kā palīdzēt bērnam." "Bērnu svētki – audzināšanas un terapijas instruments" Praktiskā daļa: Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā – "Mana dzimšanas diena, jūtas saistībā ar to. Vēstule kā dāvana sev. " Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā – "Manas grūtības, blakus mana bērna grūtībām.

7. solis: " Bērnu dusmas, darbs ar bērnu dusmām." Praktiskā daļa: Praktiskā daļa: Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā –"Dusmu izlādes paņēmieni Mīlestības pedagoģijā. Kā mācīt bērnam izlādēt dusmas adekvātā veidā."

8. solis. "Bērnu bailes, darbs ar bērnu bailēm." Praktiskā daļa: Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā – "Baiļu pārvarēšana, tās transformējot."

9. solis. Vainas sajūta.

10. solis: "Mazais bērniņš manī….. Praktiskā daļa: Praktisks vingrinājums Mākslas terapijā – "Mani resursi, kas palīdz būt kopā un atbalstīt bērnu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!