Foto: Pubicitātes attēls

Muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" sestdien, 8. oktobrī, pulksten 11 notiks Bērnu rīts, kurā kopā ar Runci Albertu bērni iepazīs rudens motīvus jūgendstila muzeja interjerā, apskatīs un pielaikos cepures, kā arī iemūžinās mirkli jūgendstila fotosalonā.

Kopā ar Runci Albertu bērni varēs iemēģināt roku jūgendstila līniju un formu apguvē, izkrāsot savu rudens zīmējumu kastaņīgos toņos un izspēlēt jautras rotaļas. Muzeja virtuālajā ekspozīcijā visai ģimenei būs iespēja salikt jūgendstila nama puzli, pārbaudīt savas arhitekta iemaņas, kā arī izveidot sev diplomu ar latviešu mākslinieka Jūlija Madernieka ornamentiem, stāsta muzeja projektu vadītāja Iveta Sproģe, kura pati arī vadīs šo nodarbību.

Dabas motīvi un stilizēti augu valsts rotājumi ir nozīmīga jūgendstila interjera sastāvdaļa. Muzeja zaļgano toņu gamma ar kastaņu augļiem kamīntelpā, priežu skuju motīvi ēdamistabā, rožu sārtā dvesma guļamistabā – to muzeja apmeklētāji iemīļojuši un sajutuši kā organisku dabas motīvu klātbūtni jūgendstila mājoklī.

Viesistabas margrietiņu motīvs iedvesmo un ļauj just Latvijas pļavas vasarīgās noskaņas visu gadu. Savukārt piesātinātie kastaņu toņi atgādina par bagātīgo ražas laiku un saules ritējumu rudenī, rosinot apmeklētājus domāt par jūgendstila mīlestību uz dabu.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem.
Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūgums pieteikt dalību iepriekš, zvanot pa tālruni +37167181465 vai rakstot uz e-pastu jugendstils@riga.lv, vai sūtot ziņu muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" sociālo tīklu vietnē "Facebook".

Dalības maksa: pieci eiro, nodarbības ilgums – 90 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!