Foto: Publicitātes attēli

Sākas Latvijā prestižais klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Ineses Galantes talanti", kuru ar nozīmīgo partneru un mecenātu atbalstu katru gadu rīko Ineses Galantes fonds. Pretendentiem muzikālo priekšnesumu video un anketas jāiesniedz konkursa oficiālajā vietnē "Inesesgalantestalanti.lv" līdz 22. augustam. Konkurss tradicionāli norisināsies četrās kategorijās: vokālā māksla, taustiņinstrumentu spēle, stīgu instrumentu spēle, pūšaminstrumentu/sitaminstrumentu spēle. Piedalīšanās ir bez maksas.

Arī šogad konkurss notiek sadarbībā ar labdarības fondu "Vivat Future", kas tieši atbalstīs talantīgus mūziķus un izpildītājus, kuriem talanta attīstībai nepieciešams vislielākais finansiālais atbalsts. Konkursa organizatori – Ineses Galantes fonds un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēki – sniegs profesionālas rekomendācijas un būs uzticams garants fonda "Vivat Future" nodibinātās stipendijas pretendentu atlasē.

Fonda kopējais stipendiju fonds 2020. gada konkursa laureātiem bija 15 813 eiro, finansējumu ieguva: Melissa Takanbekova (2470 eiro Valencia International Performance Academy notiekošo meistarklašu apmaksai), Ignātijs Triškins (2333 eiro jauna saksofona iegādei), Sandija Leja (3450 eiro klavieru iegādei), Rinalds Rozenlauks (4000 eiro obojas iegādei), Vanesa Sirmā (2460 eiro flautas meistarklasei), Sonja Misiņa (1100 eiro sitaminstrumentu iegādei).

Turklāt organizācija "Nākotnes Atbalsta fonds" (iepriekšējais nosaukums "Rietumu Bankas labdarības fonds") piešķīra mērķfinansējumu trīs konkursa "Ineses Galantes talanti" laureātiem – 1000 eiro katram. Atbalstu jau ir saņēmusi Alise Siliņa (akordeons) un Andrejs Jegorovs (vijole).

Šogad pirmo reizi konkursa mūza un izveidotāja Inese Galante iedibina īpašu Goda stipendiju trīs konkursa finālistiem.

Foto: Publicitātes attēli

2021. gadā konkursa partneris būs Zviedrijas labdarības fonds "Anders Wall Stiftelse", ar kuru konkursa dibinātāju Inesi Galanti saista silta draudzība, kā arī sena un auglīga sadarbība. Šogad viens no konkursa dalībniekiem iegūs tiesības pretendēt uz fonda ikgadējo grantu, kas tiek piešķirts jaunajiem vokālistiem. Noklausīšanās un stipendiātu atlasē var piedalīties Zviedrijas pilsoņi vai valstī studējošie, taču izņēmuma kārtā uz stipendiju varēs pretendēt arī viens no konkursa "Ineses Galantes talanti" laureātiem. Fonda stipendiātu vidū iepriekš bijušas vokālistes Marlēna Keine (tagad Latvijas Nacionālās operas soliste) un Laura Lolita Perešivana (Londonas National Opera Studio māksliniece un Musician's Company Award 2021 ieguvēja).

Konkurss "Ineses Galantes talanti", kā ierasts, notiks divos posmos: pirmajā kārtā žūrija vērtēs dalībnieku video pieteikumus – šis formāts noteiks, kuri izpildītāji iekļūs finālā un cīnīsies par konkursa balvām. Konkursa finālisti tiks paziņoti 12. septembrī. No 20. septembra projekta oficiālajā vietnē sāksies publikas balsojums, kura rezultāti noteiks uzvarētāju kategorijā "Publikas simpātija".

Foto: Publicitātes attēli

Foto: Sonja Misiņa.

Konkursa otrā, noslēguma kārta un laureātu apbalvošana notiks 5. decembrī. Pasākuma norises vieta un formāts tiks paziņots vēlāk. Konkursa uzvarētāji varēs pretendēt uz fonda "Vivat Future" atbalstu, prestižo fonda "Anders Wall Stiftelse" stipendiju un piedalīsies Ineses Galantes fonda rīkotajos koncertos un citos prestižos muzikālajos pasākumos.

"Ineses Galantes talanti" – tā ir plaša ilgtermiņa programma jaunu un talantīgu solistu un mūziķu atbalstam, kas izpilda dažādu žanru klasisko mūziku. Šajā kultūras un sociālajā projektā "Ineses Galantes fonds" konkursa kārtībā meklē, attīsta un virza jaunos izpildītājus, aizdedzot jaunas zvaigznes pie mūzikas debesjuma. Pateicoties konkursa patroneses – operas dīvas Ineses Galantes – personiskai iesaistei jauno izpildītāju talantu un iespēju attīstībā, daudzi laureāti ar panākumiem iekaro skatuves visā pasaulē.

Konkursa noteikumi lasāmi oficiālajā vietnē "Inesesgalantestalanti.lv". Aktuālajai informācijai var sekot konkursa oficiālajā lapā sociālajā tīklā "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!