Foto: LETA

No pirmdienas, 8. augusta, tiks uzsākti Rīgas Dzemdību nama (RDN) galvenās – septiņu stāvu ēkas atjaunošanas darbi, kas iekļauj fasādes siltināšu un logu nomaiņu. Darbus finansē Rīgas dome un tie ilgs vairākus mēnešus, ņemot vērā laika apstākļus, RDN darba ritmu un noslogotību.

Vispirms notiks būvuzņēmējam nepieciešamās teritorijas iekārtošana un sastatņu uzstādīšana ēkas pagalma pusē. Lai nodrošinātu nepārtrauktu un drošu darba procesu, atsevišķās vietās RDN teritorijā tiks ierobežota cilvēku un transporta līdzekļu kustība. Šī iemesla dēļ samazināsies RDN pagalmā esošo autostāvvietu skaits, informē RDN.

Fasādes siltināšana un logu nomaiņa tiks veikta pakāpeniski – pielāgojoties RDN darba ritmam un noslogotībai. Darbu izpilde notiks lielākoties ēkas ārpusē. Logu nomaiņas laikā īslaicīgi tiks slēgtas atsevišķas pēcdzemdību palātas atbilstoši veicamo darbu izpildes vietai. Par visām izmaiņām RDN klienti tiks informēti savlaicīgi.

Papildus iepriekš minētajam, RDN drīzumā tiks uzsākta arī ēdināšanas kompleksa liftu maiņa. Tā nepieciešama, lai nomainītu ēdiena piegādei izmantotos tehniski novecojušos liftus.

Saistībā ar minētajiem remontdarbiem visā RDN teritorijā – gan iekštelpās, gan ārpusē – tiks izvietotas brīdinājuma zīmes un norobežojumi. Klienti un apmeklētāji tiek aicināti tās ievērot un nešķērsot vietas, kur notiek darbi. Remontdarbu laikā telpās iespējams paaugstināts trokšņu un putekļus līmenis. RDN jau iepriekš atvainojas par neērtībām un lūdz situāciju uztvert ar sapratni, jo remontdarbi nepieciešami labākas vides radīšanai klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!