Foto: Reuters/Scanpix
Ar riekstu brūnajām acīm, izteiksmīgo smaidu un šķietami bērnišķīgo balsi apveltītā aktrise Dženifera Gārnere vairākkārt pasuldināta par vienu no pasaules skaistākajām sievietēm, taču Gārnerei piemītošā cilvēcīgā vienkāršība un apņēmība par aktrisi ļauj sajūsmināties ne tikai kungiem.

Šoreiz stāstu sērijā Sievietes vēsturē piedāvājam nelielu ieskatu Gārneres mūža gājumā un profesionālajās virsotnēs, kas vairumam joprojām asociējas ar seksīgās spiedzes Sidnijas lomu kulta seriālā Alias.

Pasaules slavu Teksasas skaistulei Dženiferai Gārnerei nodrošināja loma seriālā Alias, kas savu lielāko popularitāti piedzīvoja 2001. gadā.

1972. gada 17. aprīlī Hjūstonā dzimusī aktrise uzauga Čarlstonā, Rietumvirdžīnijas štatā, angļu valodas skolotājas Patrīcijas Annas un inženiera Džona ģimenē, kurā auga vēl divas meitas.

Dženiferas vecākiem dzīvojot mierīgu un klusu dzīvi, arī Gārnere pārņēma vecāku konservatīvos uzskatus, skolā izceļoties ar labām sekmēm, taču vienlaikus cītīgi ievērojot ģimenē valdošos noteikumus un tradīcijas un dzīvojot pusaudzei netipiski rāmi.

Sākotnēji Dženifera savu dzīvi saistīja ar baletu – dejošana tika apgūta deviņu gadu garumā, aktrisei gan vēlāk atzīstot, ka apņemšanās un pacietība, kā arī vēlme dejot bijusi krietni lielāka nekā viņai piemītošais talants šai jomā.

Zīmīgi, ka vēlāk, izvēloties studiju virzienu, Dženifera pat neapsvēra domu par aktiermākslu, plānojot veidot karjeru zinātnē, taču aizrautību pret ķīmiju ātri vien mainīja, šķiet, zemapziņā dusošie instinkti, kā arī mīlestība pret skatuvi – iesāktās studijas tika pamestas, Dženiferai pievēršoties aktiermākslas apgūšanai un nolemjot ļauties nezināmai, taču krietni aizraujošākai nākotnei.

Ierastās bezrūpīgo un pļāpīgo sievu lomiņas seriālos nomainīja teju drastiska gatavošanās "Alias" uzņemšanai. Lai izkoptu seriālā nepieciešamās prasmes, Gārnere pirms atlases mēneša garumā apmeklēja privātstundas, apgūstot teikvando.

Absolvējot studijas, topošo aktrisi savā varā pilnībā pārņēma Ņujorkas valdzinājums, Dženiferai pārceļoties uz visu iespēju pilsētu. Tomēr aktrises dzīves ceļi veda tālāk, un neilgi pēc tam, lolojot lielus mērķus un vēl lielākus sapņus un ambīcijas, Dženifera devās uz Losandželosu. Tur laimīgu sakritību rezultātā tika iegūta loma seriālā Felicity, kas ievērojami papildināja aktrises līdzšinējo profesionālo bagāžu, kā arī Dženifera sastapa savu topošo vīru Skotu Foliju, ar kuru Gārnere gan izšķīrās pēc sešus gadus ilgas laulības.

Veltot sevi karjerai un izmantojot dabas dotos talantus, par Gārneres spilgtāko lomu kļuva slepenās aģentes Sidnijas Bristovas tēls jau minētajā seriālā Alias. Par šo veikumu Gārnere saņēma gan Emmy, gan Zelta globusa nominācijas, iegūstot arī vairākas balvas. Zīmīgi, ka, uzzinot par aktieru atlasi seriālam, Dženiferai nebija ne mazākās ticības saviem spēkiem, tomēr allaž uzņēmīgā Dženija nepadevās – ierastās bezrūpīgo un pļāpīgo sievu lomiņas seriālos nomainīja teju drastiska gatavošanās Alias uzņemšanai. Lai izkoptu seriālā nepieciešamās prasmes, Gārnere pirms atlases mēneša garumā apmeklēja privātstundas, apgūstot teikvando (taekwondo) cīņas mākslu.

Jāpiebilst, ka aktrise filmējusies arī tādās filmās kā Elektra, 13 Going on 30, Daredevil, Pearl Harbor, Dude, Where's My Car?, The Odd Life of Timothy Green, Dallas Buyers Club un citās.

Līdztekus aktrises karjerai Gārnere aizraujas ar kulināriju un dārzkopību, dodas pārgājienos un trenējas kikboksā.

Jāpiebilst, ka aktrise zināma arī ar aktīvu iesaistīšanos kampaņās, kas vērstas pret paparaci darbību. To sākotnējais mērķis bijis pašas ģimenes aizsardzības nolūkos, aktrisei apvienojoties ar domubiedriem un vēršot sabiedrības uzmanību uz robežām, ko dzeltenā prese nemitīgi pārkāpj.

Līdztekus profesionālajiem sasniegumiem, Gārnere dibinājusi arī ģimeni. Laulībā ar aktieri Benu Afleku dzimuši trīs bērni, Gārnerei esot 33, 36 un 39 gadus vecai. Pāris apprecējās 2005. gadā privātā ceremonijā Antiļu salu arhipelāgā, taču pērnā gada jūnijā pasludināja savas laulības šķiršanu.

Vairāk par aktrises dzīvi, kā arī attiecībām ar Benu Afleku un to līkločiem uzzini, skatoties biogrāfisko filmu sēriju Cilvēkstāsti kanālā STV Pirmā! pirmdien, 15. februārī, pulksten 21!

Raksta tapšanā izmantota informācija no Imdb.com un Biography.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!