Foto: Shutterstock

Andreja Upīša memoriālais muzejs Rīgā, Brīvības ielā 38-4, no 8. februāra līdz 30. aprīlim aicina skolēnus un skolotājus apmeklēt interaktīvo spēli "Sūnu ciema zēni". Spēles laikā skolēniem, strādājot grupās, atraktīvā veidā būs iespēja padziļinātāk izprast skolā apgūtās zināšanas par Andreja Upīša stāstu "Sūnu ciema zēni".

Bērni, izmantojot grāmatas tekstu, varēs veikt atjautības uzdevumus, minēt mīklas, spēlēt vārdu spēles un risināt krustvārdu mīklas. Nodarbībā tiek izmantoti reāli etnogrāfiskie priekšmeti, kas jāatpazīst, tādējādi ļaujot bērniem iejusties seno laiku saimniecības norisēs, atklāj Memoriālo muzeju apvienības pārstāvis Kaspars Zalāns.

Spēli papildina unikāli dokumentāli kadri no Andra Slapiņa videofilmas par režisora Ulda Pūcīša 1978. gadā Jaunatnes teātrī iestudēto brīvdabas izrādi "Sūnu ciema zēni" un virtuālais ceļojums no Apaļā ezera līdz Kraukļa akmenim Skrīveros.

Andreja Upīša muzejs uz interaktīvo spēli aicina skolēnus, kas jau uzsākuši mācību gaitas 5., 6. un 7. klasē.

Nodarbības ilgums ir 90 minūtes. Pieteikšanās, zvanot uz muzeju tālruni – 67289767 vai rakstot uz e-pastu upits@memorialiemuzeji.lv. Ieejas maksa skolēniem divi eiro eiro, bet skolotājiem – bez maksas.

Interaktīvajai spēlei iespējams pietiekties muzejā darba dienās – no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 17. Muzejs slēgts svētdienās un pirmdienās.

Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.
Vairāk informācijas meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!