Foto: Vizuālās koncepcijas autors - Kristaps Kramiņš.Publicitātes foto
Nedēļas garumā bijušās Valmieras katlumājas teritorijā un Valmieras koncertzālē darbosies Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, piedāvājot septiņas radošas meistardarbnīcas laikmetīgās mākslas iepazīšanai. Meistardarbnīcas vadīs spilgti, šobrīd aktīvi strādājoši Latvijas mākslinieki un tās piemērotas dažādu vecumu bērniem un jauniešiem. Dalībnieku skaits katrā no tām ir ierobežots, tādēļ tiek izsludināta iepriekšēja pieteikšanās līdz 1. augustam (vai līdz tiks piepildītas dalībnieku vietas).

Atbilstoši šī gada Valmieras vasaras teātra festivāla izvirzītajai tēmai "Pasaule cita acīm", meistardarbnīcu ietvaros brīvā atmosfērā bērniem un jauniešiem tiks sniegta iespēja būt radošiem, līdzdalīgiem un meklēt risinājumus ārpus ierastajām shēmām un skolu izglītības programmām, akcentējot empātijas un savstarpējās iecietības nozīmi bērnu un jauniešu vidū.

Laikmetīgā māksla nepiedāvā gatavas atbildes uz notiekošo, taču atsedz alternatīvus veidus, kā palūkoties uz problēmām mums apkārt, aicina jautāt, domāt, būt kritiskiem un atvērtiem dažādajam, iedrošināt uz pārmaiņām, vienlaikus veicinot sabiedrības iesaisti pilsētas attīstībā, rosinot kritisko domāšanu un audzinot sociāli aktīvu un atbildīgu sabiedrību.

Meistardarbnīcas bērniem un jauniešiem norisināsies bijušās Valmieras katlumājas teritorijā, Rīgas ielā 25, kā arī Valmieras koncertzālē, Leona Paegles ielā 10 un tās apkārtnē Vecpuišu parkā. Vienas radošās darbnīcas ilgums no divām līdz sešām stundām.

Dalība visās meistardarbnīcās ir bez maksas!

Pieteikšanās meistardarbnīcām, aizpildot pieteikuma anketu šeit.

Detalizētāka informācija par meistardarbnīcām, to norises laiks un apraksts pieejams: www.valmierasfestivals.lv un www.lcca.lv

BŪTISKI! Dalība meistardarbnīcās iespējama, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus COVID-19 izplatības mazināšanai!

Meistardarbnīcas organizē: Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Valmieras vasaras teātra festivālu.

Meistarklašu norisi atbalsta: Valmieras pilsētas pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!