Foto: Publicitātes attēli

Ceturtdien, 20. decembrī, Ziemassvētku vecītis rūķu pavadībā devās apciemot vairāk nekā 500 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mazos pacientus Torņakalna un Gaiļezera novietnēs, lai uzburtu svētku sajūtu. Vecītis un rūķi katru mazo pacientu iepriecināja ar dāvanām un aicināja piedalīties Ziemassvētku radošajā darbnīcā, lai veidotu svētku rotājumus.

Jau agrā rītā veikala "Maxima" Ziemassvētku vecītis kopā ar saviem palīgiem, jautro un muzikālo rūķu trio, devās apciemot Bērnu slimnīcas mazos pacientus, izstaigājot visas palātas un katram bērnam pasniedzot īpaši sagatavotu dāvanu. Pēc apdāvināšanas rūķi bērnus gaidīja BKUS novietnes "Saulaino dienu bibliotēkā" Torņakalnā, kur katram no mazajiem pacientiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un izveidot Ziemassvētku rotājumus un apsveikuma kartiņas, kuras pēc tam mazie pacienti varēja dāvināt saviem palātas biedriem, ārstiem, māsiņām vai vecākiem.

"Visi bērni gaida Ziemassvētkus, un neviens nav priecīgs, ja svētku laiku nākas pavadīt slimnīcā. Bērniem tas ir pārdzīvojums gan par veselību un dažādām procedūrām, gan par nokavētiem skolas un bērnudārza svētku pasākumiem, uz kuriem viņi bija gatavojuši priekšnesumus," atklāj Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!