Foto: Shutterstock
Lai arī cik draudzīgas un pozitīvas mēs varētu būt, ikviena no mums ir iemaldījusies ballītē un attapusies bez neviena drauga, situācijai paliekot nedaudz neveiklai. Tā var būt ballīte, kurā visi sačupojušies bariņos un tu stāvi viena pati ar savu kokteiļa glāzi un centies nedaudz šūpoties mūzikas ritmā, aplūkojot, kas notiek apkārt, vai arī pēkšņi iezadzies mēms klusums un tu centies atrast vai vismaz izlikties, ka tavs mobilais telefons šajā brīdī ir ārkārtīgi interesants. Jā, situācijas ir dažādas, tomēr viens ir skaidrs – tās ir neveiklas.

Protams, vienmēr pastāv klasiskais un vienkāršais iepazīšanās jautājums "Čau, kā klājas?", taču tad iestājas risks, ka vari kļūt par vismazāk interesantāko un oriģinālāko cilvēku visā ballītē. Lai nedaudz atdzīvinātu iepazīšanās procesu, lūk, "Businessinsider" apkopojis dažus veidus, kas palīdzēs iepazīt apkārtējos!

Laba humora izjūta

Foto: Shutterstock

Jāteic, ka laba humora izjūta izglābusi daudzas situācijas. Vajag tikai prast savu asprātību izmantot īstajā laikā un vietā. Lieliski nostrādās iepazīšanās frāze – "Būšu godīga, vienīgais cilvēks, ko šeit pazīstu, ir bārmenis, un es viņu pirmo reizi satiku pirms divām minūtēm," beigās nosaucot savu vārdu. Šāda asprātīga rindiņa no joku bagāžas var patiešām likt pasmieties jaunajam draugam un noteikti atstāsi par sevi labu iespaidu.

Ja tev piemīt laba humora izjūta un proti pasniegt jokus, tad arī šis veids tev var būt noderīgs. Vienkārši saņem drosmi un pieej pie kāda bariņa, kuri kā kutināti smejas, un tā arī iesāc sarunu "jūs noteikti esat daudz jautrāki par tiem, ar kuriem es tur pirmīt garlaikojos". Dažkārt var nostrādāt kas pilnīgi neparasts un neierasts.

Iztaujāšana par apkārt notiekošo

Foto: Shutterstock

Protams, viss, kas notiek apkārt, būs aktuāls jums abiem. Lieliski noderēs jautājums par to, līdz cikiem šodien plānots līksmot vai tādas ballītes šeit notiek vienmēr un citi šāda tipa jautājumi.

Taču kā jau īstās ballītēs vai saviesīgos pasākumos pienākas, noteikti būs uzklāts arī galds. Jā, viens no veidiem, kā izsprukt no neveiklajām situācijām, ir doties pie galda kaut ko uzkost. Bet tieši tikpat labi tā var būt lieliska iespēja iepazīties. Lūkojoties, ko notiesāt, uzsāc sarunu, interesējoties par kādu ēdienu, tā izcelsmi un no kā gatavots. Iespējams, iegūsi ne tikai pilnāku vēderu, bet arī kādu labu draugu.

Tikpat labi vari pajautāt, ko šis cilvēks domā par kādu konkrētu lietu. Jau par to pašu iesākto sarunas tematu vai arī par to, kas notiek visapkārt – par ballīti, cilvēkiem vai kādu, kurš visu sirdi izliek deju zālē. Iespēju ir daudz!

Kopīgi kontakti

Foto: Shutterstock

Dažkārt viss, ko vajag, ir vien sava vārda pateikšana, smaids un pārliecinošs rokasspiediens. Tas dažkārt var pateikt pat vairāk un atstāt labāku iespaidu, nekā kāds uztraukts domu savārstījums.

Taču pat dažkārt īsti nenojaušot, kas ir persona tev blakus, tu vari vienkārši pajautāt, vai gadījumā tava paziņa vai draudzene bija, piemēram, Anniņa, ar kuru tu kopā studēji. Jā, ļoti iespējams, ka Anniņa nebūs draugos ar blakussēdētāju, tomēr no labās puses skatoties, saruna jau ir uzsākta, tagad atliek to vienkārši turpināt.

Brīvais laiks

Foto: Shutterstock

Uzsākot sarunu par tuvākajiem plāniem, pastāv viena no lielākajām iespējam, ka sarunu biedrs patiesi sāks runāt ar tevi un izklāstīt kaut ko. Tiesa, ne visi vēlēsies ieslīgt detaļās, bet, piemēram, uzsākt sarunu var par ceļojumiem. Ne vienmēr jāskatās pārāk tālu, var sarunu veidot par tuvākajiem notikumiem, pasākumiem vai festivāliem. Ja arī sarunu biedrs nekur pat nedomā doties, vienmēr pastāv iespēja paturpināt sarunu ar "jā, bet tur noteikti būtu forši paviesoties".

Protams, ir arī dažādi citi brīvā laika jautājumi. Ļoti iespējams, ka arī viņam ir kāda aizraušanās, kāds hobijs, kas ir ļoti interesants un par to var pajautāt nedaudz sīkāk.

Interese par filmām, pārraidēm, seriāliem

Foto: Shutterstock

Protams, daudziem ļoti aizraujošs liekas sports, tāpēc runāšana par to, var būt īstais jautājums, mēģinot ar kādu neuzkrītoši iepazīties. Tiesa, tev jābūt kaut nedaudz kompetentai šajā jautājumā un vismaz jāsaprot, kas šobrīd vai šajā mēnesī ir aktuālākais, lai beigās sevi tikai neapkaunotu.

Gluži tāpat kā par sportu, vari pajautāt, vai esi redzējis tik ļoti fantastisko filmu vai jauno seriāla sēriju. Iespējams, ja viņš nebūs redzējis, ja tas ir jaunums, tad noteikti būs vismaz dzirdējis kaut ko par to, tāpēc arī šis ir veids, kā paturpināt sarunu un ieteikt kādu labu seriālu vai filmu otram. Kaut kur sarunas līkločos noteikti atradīsies arī kādu kopīgu pārraidi, par ko varēsiet padiskutēt ilgāk.

Aktualitātes

Foto: PantherMedia/Scanpix

Protams, lai uzsāktu sarunu ar ievadvārdiem "vai tu dzirdēji par..." jābūt vismaz nedaudz lietas kursā par to, kas šobrīd aktuāls. Politika, jau iepriekšminētais sports, kultūra – ir tik daudz lietas, kurās ik dienu notiek kaut kas jauns, izmanto šo ieroci, kas pavēstīs jaunajam draugam arī to, ka esi zinoša kādā jomā. Ļoti iespējams, ka arī viņš uzsāks kādu sarunu, kādu tematu, bet tu par to neko īsti nezināsi, taču šādās situācijās nevajag kautrēties, pajautā viņa domas, ko viņš par to domā un zina, tas liks viņam justies labi, jo jaunais draugs spēs parādīt savas zināšanas konkrētajā sfērā.

Komplimenta izteikšana

Foto: Shutterstock

Ja tev patiesi patīk, kā saģērbusies blakus esošā dāma vai kungs, izsaki komplimentu! Ar to nekad nevar nošaut greizi, ja domā to no sirds. Būsim godīgas, kurai gan nepatīk dzirdēt kādu labu vārdu par tik skaistajām kurpēm vai jauno kleitu. Tas iepriecinās sarunu biedru un viņš jutīsies daudz patīkamāk tev blakus. Ja saruna grozās, piemēram, ap kurpēm, turpini sarunu un pajautā, kur tādas iegādājies un, lūk, vesela niša sarunai!

Vientuļnieka sameklēšana

Foto: Shutterstock

Tāpat vari sameklēt tādu pašu "vientuļnieku", kurš tikpat izmisīgi cenšas iederēties pasākumā un justies par kripatiņu labāk. Dodies pie viņa un apstiprini, ka šeit nudien ir "karsti" un varbūt varat doties uz kādu klusāku vietiņu, apsēsties un parunāties. Tāpat, ja esi devusies uz ballīti, kurā nevienu nepazīsti, vienkārši vari pajautāt par to, no kurienes ir šī persona, vaicājot "vai esi vietējais?". Šis jautājums palīdzēs sarunu iesākt ar to, ka katrs no sarunu biedriem pastāsta nedaudz par sevi, kas patiesībā ir arī svarīgākais, uzsākot sarunu.

Nokļūšana divatā, ir lielisks veids, kā noskaidrot daudz vairāk par cilvēku. Jā, arī par viņa profesiju. Taču, ja vēlies noskaidrot, ar ko šis cilvēks nodarbojas, lieliski kalpo jautājums "kas ir tās lietas, kas tev vislabāk patīk savā darbā?". Tas nav gluži tiešs jautājums, kas dažiem varētu šķist nepieklājīgs, tomēr lieliski varēsi noprast sfēru un vēlāk jau izteikt minējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!