Foto: Kadrs no filmas
Gadījumā, ja jau sen vēlies papildināt redzēto filmu klāstu, taču nezini, ar ko sākt, piedāvājam "Delfi" žurnālu redaktoru komandas iecienītākos kino darbus, kas redzēti pēdējā laikā un ierindojušies favorītfilmu sarakstā. Izbaudi kādu no filmām jau šovakar vai iekļauj tās noskatīšanos gaidāmo brīvdienu plānos!

Jāpiebilst, ka turpinājumā piedāvātie kino darbi nebūt nav apkopoti, vadoties pēc konkrēta žanra vai uzņemšanas gada - piedāvājam vien to, kas mūs uzrunājis un palicis atmiņā! Lai patīkama skatīšanās!

Lepnums un aizspriedumi

Ja kārojas ko romantiski naivu apvienojumā ar lielisku aktierspēli un baudījumu dvēselei, iesakām kādu darba vai brīvdienas vakaru veltīt filmai "Lepnums un aizspriedumi". Pat, ja esi to jau redzējusi, krāšņā Džeinas Ostinas romāna ekranizācija tevi savaldzinās atkal un atkal.

Par ko runā vīrieši

Viegla komēdija, kas ataino vīriešu pasauli, tās misēkļus, bijīgo ziņkāri un sirsnīgās attiecības ar sievietēm. Jāpiebilst, ka brīžam smiesies teju līdz asarām tik pazīstamās krievu mentalitātes dēļ, kas mums patiesībā ir gluži viegli saprotama un nebūt ne sveša.

Drošā osta

Noslēpumaini pagātnes notikumi, skumjš mīlas stāsts un cerība par gaišāku nākotni – romantiska, tomēr nebūt ne banāla filma vieglam kino vakaram. Jāpiebilst, ka viens no gluži sievišķīgiem apsvērumiem, kāpēc to skatīties, ir aktiera Džoša Džamela tēlojums.

Atceries mani

Lai gan sākotnēji šī filma radīja šaubas aktieru izvēles dēļ, Roberts Patinsons par savu lomu šai kino darbā ir slavēts nepavisam ne velti. Tāpat jāuzteic filmas scenārijs, kas tās gaitā atritinās gluži kā kamols, abiem pavediena galiem neizbēgami paliekot saistītiem.

Romantiska, saldsērīga un, jāatzīst, arī pārdomas rosinoša filma – jo īpaši, tās noslēguma dēļ.

Divas mātes

Skaisti kadri, attiecību samezglojumi, pārsteidzoša uzdrošināšanās un alkas pēc mīlestības, sirds siltuma un savas drošās ostas. Visai provokatīvs, tomēr valdzinošs kino darbs, ko bagātina smalks humors un pārdomas par mūsu pašu attiecībām, ģimenēm un vēlmēm reizēm pārkāpt sev nospraustos aizliegumus.

Augusts. Osedžas zeme

Jāatzīst, ka šī ir viena no retajām filmām, kas spēj burtiski izgriezt uz otru pusi. Nepieminot fascinējošo filmas skaņu celiņu, aktieru tēlojumu un klātbūtnes sajūtu, aura, ko filmas veidotāji ir pamanījušies tajā uzburt, patiešām ir maģiska. Samērā sāpīga, reālistiska un brīžam pat "melna" filma, kas mūsu, cilvēku, attiecības attēlo visā to nožēlojamajā un traģikomiskajā krāšņumā, bez kura neiztikt, ja vēlamies izdzīvot.

Bābele

Filma, kas, vienreiz redzēta, paliks spilgti iespiedusies atmiņā. Tā izpelnījusies Kannu kinofestivāla kritiķu sajūsmu par labāko režiju un teicami attēlo apziņu, ka mēs patiešām šajā pasaulē visi esam saistīti. Šo kino darbu atliek vien baudīt, tverot katru mirkli, ko tās veidotāji piedāvā, līdz kino darba noslēgumā saujā paliks vien kails filmas kodols un līdzpārdzīvojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!