Foto: LETA

Tallinas ielas kvartāls, Piena kvartāls, "Rocket Bean Roastery", "M50", "Illuseum", "Taka", Mierā, "Mr. Page". Es atvainojos, ja kādu piemirsu, bet man joprojām nav skaidrs, kāpēc šajā ielā savu "Cadets de Gascogne" vēl nav atvēris franču kafejnīcas īpašnieks. Svaigi ceptu kruasānu smarža Miera ielā būtu kā jumtiņš uz ž! Hipsteru paradīze – visi vienā balsī kliedz. Pirms mēneša aizvācos no šī mākslinieciskā rajona un izlēmu visu savu mīlestību šai sasodīti romantiskajai, skaistajai, skarbajai, tomēr kinematogrāfisku kadru cienīgajai ielai izlikt uz papīra.

Lai atslēgtos no attālinātā darba ievelkošās rutīnas, pēdējās dienas pirms izvākšanās pa logu vēroju, kā pāri pagalmam pretējā nama logā parādās dziļdomīgs vīrietis ar vīna glāzi rokā un lēnām izgaršo savu četrdesmit ceturto cigareti. Interesanti, sešus gadus nebiju viņu manījusi, bet tagad pašizolācijā cilvēks vadīja dzīvi "Malboro Gold" zelta mākonī. Kāpēc tas vīrietis nepārtraukti pīpē un lieto alkoholu, jautātu visi Z paaudzes vegāni un beziepakojumu cienoši mileniāļi? Droši vien tāpēc, ka vīrietis, nonācis dzīvoklī Miera ielā, ir izfantazējis, ka nu viņš ir gandrīz vai franču hipsters septiņdesmitajos, kurš vai nu izbauda šo laiku ar sevi, vai arī lēnām cenšas to izbeigt. Un viņš tāds nebija vienīgais.

Mani vienmēr laipni sveicināja bezpajumtnieks, kurš saules vai arī pasaules nogurdināts ne vienu reizi vien bija ielīgojies kafejnīcas Mierā puķu dobē. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!