Foto: Privātais arhīvs

Ko viens skrējējs parasti vaicā otram? Kāds ir tavs labākais laiks un cik maratonu esi noskrējis, teic 42 kilometru distances entuziaste – 36 gadus vecā Samanta Petakova, tukumniece ar efektīgu ārieni. Ņemot vērā, ka viņa nekad nav mānījusi ne sevi, ne arī citus, sakot, ka spēs sasniegt ātruma rekordus, Samanta izvēlējusies otru ceļu, kā atstāt sava vārda atzīmi uz pasaules maratonu kartes. 2022. gadu viņa sāka ar 42, bet noslēdza ar 112 noskrietiem maratoniem, un tas nozīmē, ka 12 mēnešu laikā Samanta pārskrējusi 70 maratonu finiša līnijām visā pasaulē.

Pusaudža gados Samantas ceļi no Tukuma norādījuši Rīgas virzienā. Lai gan varētu domāt, ka viņas maizes darbs noteikti saistīts ar sportu un fitnesu, tā nebūt nav – Samanta ir radoša dvēsele, kuras dienas paiet, mājas apstākļos šujot dāmu drēbes. "Šuju kleitas, blūzes, svārkus... Pārsvarā tādas svētku drēbes. Pirms pusotra gada sāku šūt arī īres kleitas, proti, tādas, kuras var izīrēt fotosesijām, saviesīgiem pasākumiem," viņa stāsta.

Par tērpu feju Samanta sevi sauc pēdējos sešus gadus, kaut pirms tam kabatā ielikusi datu un skaitļu pasaules – uzņēmējdarbības – diplomu. Nepagāja ilgs laiks, līdz viņa secināja, ka nav radīta ofisa darbam, tāpēc metusies radošā izaicinājumā – izmācījusies par grima mākslinieci. Darbiņu Samanta patiesi mīlējusi, ja reiz spējusi ilgus gadus teju visas nedēļas nogales veltīt dāmu sapucēšanai, taču paralēli augusi arī vēlme iepazīties tuvāk ar šujmašīnu. Kā stāsta pati Samanta, drēbju veikalu apmeklējumi reti iepriecinājuši ar laimīgām beigām, tāpēc sākotnēji šūšanas un konstruēšanas pamatus apguvusi tīri savām vajadzībām. Taču drīz Samantas radītājos tērpos vēlējās staigāt kā draugi, tā arī radinieki, likumsakarīgi ļaujot drēbju šūšanai kļūt par ikdienas galveno nodarbi.

Samantas darbs un maratoni ir lielisks duets, viens otram netraucē, proti, viņa pati ir sev priekšniece, tāpēc drēbju pasūtījumus var pabeigt jebkurā diennakts stundā. Taču – par visu pēc kārtas!

Dzīvei ir divas nodaļas – pirms un pēc maratoniem

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!