Foto: Privātais arhīvs/Karīna Jurciņa
Lai saskaitītu oficiāli svinamos svētkus, kuros tiekam iepriecināti ar brīvdienām, pietiek teju ar abu roku pirktiem. Tas savukārt nozīmē, ka procentuāli pastāv ļoti maza iespēja – vārda vai dzimšanas diena iekritīs kādā no šiem datumiem. Taču kādam jau šī laime (vai nelaime?) tomēr uzspīd... Solvitai, kura vārda dienu svin 1. janvārī, Līgai, kura dzimusi pirmajā gada dienā, un Zigmundam, kurš pasaulē nācis 31. decembrī, katram ir savs stāsts, taču interesanti, ka gandrīz visiem dzīves laikā ceļi krustojušies ar sev līdzīgiem "bēdu brāļiem".

Līga, kurai visi svētki iet secen

Taisnība – katram no mums ir divas īpašas gada dienas un, ja reiz dzimšanas diena iekrīt 1. janvārī, vēl ir visas iespējas izpausties vārda dienā! Ja vien tevi nesauc Līga...

Minētais piemērs precīzi atspoguļo mūsu nākamās stāsta varones dzīvi. Lai gan nu jau par faktu, ka pasaulē nākusi gada pirmajā dienā, Līga var pasmieties, priecīga par to viņa nekad nav bijusi. Sieviete gan nenoliedz – liels ir daudzu jauno paziņu pārsteigums, uzzinot dzimšanas dienas datumu. Viņu reakcija parasti liek sajusties īpaši, taču šī sajūta lielākoties paliek tikai sarunu līmenī.

Ar vissmagāko sirdi Līga atceras bērnību, skolas laikus. "Pieņemu, ka šobrīd notiek tāpat, taču mūsu laikos jubilāru vienmēr sveica visa klase. Toreiz jubilārs apstaigāja solus ar konfekšu maisiņu un katru pacienāja. Man tas nenormāli patika, un man tā nekad nebija. Nekad. Tas tiešām bija pārdzīvojums. Protams, mani sveica, bet tas jau bija pēc tam, jo 1. janvārī vienmēr – gan aizvēsturē, gan padomju laikos un arī šobrīd – ir bijušas skolēnu brīvdienas. Un, tā kā esmu Līga, man nebija nevienu svētku, kuros suminātu visa klase."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!