Foto: Privātais arhīvs
Danija Linde un Ēriks Pudniks ir darbīgi un enerģiski jauni cilvēki, kas laika gaitā īpaši iemīlējuši ēdienu, precīzāk – tā gatavošanu. Tieši pavāra profesija arī bija tā, kas abus saveda kopā, un tagad, pēc vairākiem pazīšanās gadiem, abi dala ne tikai pannas pie plīts, bet plāno arī kopīgu nākotni ģimenes mājā Mazsalacā. Abiem jauniešiem ir pastāvīgs darbs, taču ilgtermiņā par savu pilnas slodzes darbu viņi vēlētos padarīt "Ēdiendari" – abu kopīgi izveidoto ēdināšanas uzņēmumu, lai turpinātu priecēt cilvēku garšas kārpiņas.

Rīga nav viņiem piemērota, abi noteic. Vīrietis uzsver, ka ikdienā viņam esot grūti noslēpt savu praktisko dabu, taču Rīgas dzīvoklī bijusi ļoti limitēta iespēja izpausties. "Mēs gribējām taisīt vīnus, karināt gaļas – mājražošanas lietas gribējām darīt." Ēriks gan smejot atceras, ka Rīgas dzīvoklim apkārt bijusi pažobele, tāpēc reiz pat arī esot pamēģinājuši ārā izlikt cūku kājas. "Divas šķēles apēdām, un tas arī bija viss."

Abiem bijis skaidrs, ka vēlas dzīvot ārpus galvaspilsētas. Neviena konkrēta vieta Latvijā uzreiz neesot uzrunājusi, tāpēc bijis absolūti vienalga, kur jaunā mājvieta atradīsies. Runājot par mājas meklējumiem, Ēriks teic, ka vēl skaidri nevar pateikt – viņiem ļoti paveicās vai viņi vienkārši noriskēja. "Mēs internetā atradām vietni, kurā izsola mājas. Tur bija arī māja Mazsalacā, kuras sākumcena bija 1800 eiro. Tā kā tā bija izsole, tur nevarēja redzēt, kas īpašumā ir vai nav, tāpēc aizbraucām un paskatījāmies uz māju no ārpuses." Kopumā izsolē piedalījušies 14 cilvēki, un beigu galā mājas cena uzkāpusi līdz kādiem deviņiem tūkstošiem eiro. "Mums bija pēdējais klikšķītis, un mēs uzvarējām izsoli," stāsta Ēriks.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!