Viņas ir trīs – divas Elīnas un Agra. Sievietes, kuras pirms gada nolēma radīt virtuālu jauno vecāku satikšanās platformu “My first year too”. Tikšanās vieta bez nosodījuma, bez pienākuma. Vieta, kur saprast, ka bērna piedzimšana un audzināšana nav tikai skaistas un smaidošas bildes. Tā ir vieta, kur saprast, ka neesi viens šajā jaunajā lomā. Vieta, kur justies komfortabli un satikt cilvēkus, kas vēlas saprast tevi.

Par šo starptautisko platformu es uzzināju netīšām, kad draudzene bija padalījusies sociālajā tīklā ar savu stāstu, kas ilustrēts ar Elīnas Brasliņas zīmējumu. Stāsts nebija tāds, ar kādiem parasti dalās "Instagram", – tur bija pieminēts gan ķeizargrieziens, gan citas mammošanās lietas, kuras parasti noklusē. Izlasīju viņas stāstu, tad vēl vienu, tad vēl vienu – es stāstus apēdu gluži kā pilnu bļodu ar tumšiem, saldiem ķiršiem – nevarēju apstāties. Brīdī, kad biju izlasījusi visus stāstus, es sāku gaidīt nākamos, gluži kā aizraujoša seriāla nākamās sērijas. Johaidī! Šāda platforma man būtu noderējusi, kad gaidīju un audzināju pirmo dēlu. Tā man būtu palīdzējusi saprast, ka ar mani viss ir normāli, ka man nav jāizjūt nebeidzama un nepārejoša mīlestība pret mazo kunkulīti. Es būtu uzzinājusi, ka krūts barošana nav zelta panaceja un bērnu drīkst barot arī ar maisījumu. Es būtu sapratusi, ka neesmu viena! Es būtu sapratusi, ka sieviete un vīrietis, kļūstot par vecākiem, nepārvēršas par citiem cilvēkiem.

Nemēdzu sajūsmināties par "Instagram" kontiem, bet šis nu reiz ir varen labs. Nekādu "uķi puķi", nekādas cukurvates un piegludinātas realitātes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!