Foto: AFP/Scanix/LETA

Mūzikas festivālu mode ir stāsts par mazu, teatrālu pārģērbšanos, atbrīvošanos no ikdienas rūpēm, raizēm un garderobes. Pasaules lielāko mūzikas festivālu apmeklētāji rāda priekšzīmi un mēs liekam "aiz auss", ko un kā valkāt.

Kādi ir festivāla garderobes stila galvenie noteikumi? Vispirms un galvenokārt – tu to dari sev. Komforts un atbilstība personībai. No praktiskajiem apsvērumiem būtiskākais ir aizsargkrēms pret saules ultravioletajiem stariem un "artilērija" pret iespējamiem nokrišņiem. Tikai pēc tam seko apavi, kas piemēroti vairāk kā 10 tūkstošu soļu speršanai, saulesbrilles neapžilbšanai un ballītes seku maskēšanai, cepure aizsardzībai pret sauli, lietu un netīro matu paslēpšanai.

Jā! Visuniversālākā formula ir apģērbi, kas valkājami kārtu kārtām. Tērpi, kas uzvelkami un novelkami atbilstoši mainīgajiem laikapstākļiem, pārējā laikā – nēsājami līdzi somā. Piemēram, kleita, plāns džemperis un lietus jaka.

Nē! Festivāla dēļ nevajag iegādāties jaunu apavu pāri! Ne tikai tas, ka tie nav ievalkāti, bet arī fakts, ka apavi festivālos "cieš" visvairāk. Smiltis, zāle, dubļi un citu neveiklība. Lieto jau pārbaudītus apavus un/vai tos, par kuru bojāeju nebūs jābēdā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!