Foto: Vida Press

Slavenības un modeles pilsētu ielās, modes zīmoli skatēs proklamē, ka vasaras beigu un rudens sākuma apģērbs ir dumpis. Ka kājās jāauj nevis bikses, bet gan vīriešu apakšveļa. Vēl vairāk, šie kokvilnas bokseršorti ir kļuvuši par pretošanās karogu stereotipiem par seksapīlu.

Sociālajos medijos, paparaci fotogrāfijās, metropoļu modes skatēs reiz slēptais garderobes izstrādājums – kokvilnas bokseršorti – no intīmas, mājās valkājamas veļas ir pārtapuši par publiski valkājamām biksēm.

Foto: Vida Press
Par tendences vaininieci tiek uzskatīta zīmolu "Miu Miu" un "Prada" dizainere, itāliete Miuča Prada, kura vīriešu veļu piedāvāja valkāt sievietēm "Miu Miu" 2022. gada rudens/ziemas kolekcijā. Ar super zemas jostas vietas svārkiem, kokvilnas bokseršorti kā piepūsti baloni rēgojās pāri tērpu malām. Un, lai sociāli tiktu akceptēta, rotāta ar zīmola logotipu. Tā, lai visiem skaidrs, kurš nes atbildību par šo joku.
Foto: Vida Press
Šim jokam ir izcili piemērots laiks – apsēstība ar 2000. gadu modes ironiju, uzskati par dzimuma robežu likvidēšanas nepieciešamību, sarkasms par luksusa modes pasauli. Tagad ne tikai pāri bikšu, svārku jostas daļām, bet atklāti – zem caurspīdīgām mežģīņu kleitām, saskaņotos komplektos ar kokvilnas krekliem, bleizeriem, ar visu un jebko. Vīriešu apakšveļas publiska valkāšana ir kļuvusi par simbolu stereotipu graušanai par visu, kas līdz šim tika asociēts ar sievietes seksapīlu (piemēram, mežģīnes). Tie plīvo kā karogs, kas vēsta, ka sevi neuztver nopietni, ka proti iesmiet un, ka apkārtējo uzskati ir vienaldzīgi. Un, protams, ka drosmes nepietrūkst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!