Foto: Arkady Gluhih

No 12. līdz 16. oktobrim galvaspilsētā atgriežas Rīgas modes nedēļa (Riga Fashion Week), iepriecinot stila gardēžus ar jaunākajām zīmolu kolekcijām un tematiskiem pasākumiem. Pēc tam, kad jau 16. reizi sadalītas modes balvas, laiks pievērsties zīmolu veikumiem!

Kā pirmie ar savām prezentācijām iepazīstināja debitanti "Gummo" un "Saint Key", kā arī četri pašmāju tekstilizstrādājumu un aksesuāru zīmoli "Cinnamon Concept", Una Bērziņa, "Vaskala" un Valdis Brože. Uzreiz pēc tam, kad "Designers 4" studijā ar savu veikumu atrādīja iepriekš minētā četrotne, sekoja Modes nedēļas debitanta – "Saint Key" iznāciens, kas priecēja skatītājus ar sieviešu apģērbu limitēto kolekciju mājām un atpūtai. Otrā RFW diena noslēdzās ar zīmola "Gummo" digitālo instalāciju mākslas centrā "Digital Art House". Izstādē būs apskatāmi zīmola "Gummo" darbi līdz 17. oktobrim.

Te, lūk, ielūkojies ar vietējo tekstilizstrādājumu un aksesuāru zīmolu prezentācijā!

Ieskats modes nedēļas debitanta "Saint Key" iznācienā:

Otrās modes nedēļas dienas noslēguma prezentācija no "Gummo"! Vēstīts, ka "kolekcijā vairākas apģērba vienības savienotas kolāžā, tā veidojot audumu kārtas. Apģērbā tas tiek realizēts kā apdruka, izšuvums, kā arī dažādu tekstūru audumu komplektācija, kā rezultātā no vairākiem fragmentiem tiek radīts koptēls, kas simboliski atspoguļo ikdienas haosu." Ieskaties!

Taču modes nedēļa nupat ir tikai uzņēmusi apgriezienus – līdz pat 16. oktobrim katru dienu – klātienē un tiešsaistē – norisināsies industrijas labāko pārstāvju modes skates. Šajā sezonā Latvijas vadošo dizaineru skates pirmo reizi notiks "Atta" centra kongresu kompleksa zālēs.

14. oktobrī ar modes skati priecēs divi Latvijas zīmoli – "Aristocrat Kids" un Iveta Vecmane, kā arī sesijas pieaicinātais viesis, igauņu zīmols "Diana Arno". 15. oktobrī uz mēles varēsim redzēt šādus zīmolus: Natalija Jansone, Selina Keer, Amoralle, "Volga Vintage", savukārt sestdien, 16. oktobrī, modes nedēļas rudens sesijai punktu pieliks "Katya Katya London", "Collected Story", "Nolo", kā arī divi bērnu zīmoli – "Rock and Mouse" un "Tiny Bunny".

RFW jaunumiem sociālajos tīklos "Facebook", "Instagram" un "www.rfw.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!