Foto: Shutterstock
Idkienas higiēnas neatņemama sastāvdaļa ir mazgāšanās. Duša vai vanna ne tikai attīra mūsu ķermeni, bet arī ļauj relaksēties. Lai no šī procesa gūtu maksimālo labumu, iepazīsties ar izplatītām kļūdām, ko pieļauj mazgājoties, tā kaitējot savam skaistumam. Tās apkopojis portāls www.goodhousekeeping.com.

Tu lieto vienu un to pašu mazgāšanās sūkli

Ja mazgājies ar speciālu dušas cimdu, pēc trīs reižu lietošanas obligāti to izmazgā veļasmašīnā augstā temperatūrā. Savukārt mazgāšanās sūklis jāmaina vismaz reizi trīs mēnešos. Pretējā gadījumā mitrajā vidē un tavu mazgāšanās līdzekļu pārpalikumu kārtā baktērijām būs īsta paradīze!

Tu skrubējies katru dienu

Ja uzskati, ka maiga pīlinga lietošana katru dienu ir labākais veids, kā ādu attīrīt no atmirušajām šūnām un netīrumiem, tu kļūdies! Patiesībā tu šādi padari to tikai taukaināku, kā rezultātā uz ādas labāk jūtas arī mikrobi. Lai no tā izvairīties, lieto skrubi reizi nedēļā un, vēlams, pirms došanās pie miera!

Tu mazgā matus, tos vispirms neizķemmējot

Lai mazinātu matu lūšanu, pirms to mazgāšanas neaizmirsti matus izķemmēt! Savukārt pēc kondicioniera ieklāšanas vari matus izķemmēt ar ķemmi, kam ir plati zari, tā mazinot to piņķerēšanos skalošanas laikā.

Tu dušas laikā tīri zobus

Atceries, ka zobi jātīra divas minūtes, to darot kārtīgi. Mazgāšanās un zobu kopšanas apvienošana liks to tīrīšanai pievērst mazāk uzmanības.

Tu uzreiz noskuj kājas

Lai āda kļūtu maigāka un skuvums gludāks, nogaidi vismaz 10 līdz 15 minūtes un tikai tad ķeries pie kāju skūšanas. Mitrajā un siltajā gaisā matiņi kļūs mīkstāki.

Tu mazgā matus katru dienu

Jo biežāk tu mazgāsi matus, jo vairāk dabisko eļļu izstrādās galvas āda, tiem atkal kļūstot taukainiem. Nogaidi vismaz divas dienas līdz kārtējai matu mazgāšanas reizei, ļaujot dabiskajām eļļām nokļūt arī līdz matu galiem!

Tu ej karstā dušā

Kad ārā ir auksti, karsta duša šķiet lielisks veids, kā sasildīties. Taču pārmērīgi augsta ūdens temperatūra ādu padarīs sausu, veicinot tās lobīšanos.

Tu ķermeni un matus kārtīgi noberz ar dvieli

Lieki nekairini matus un ādu, to sparīgi rīvējot ar dvieli. Tā vietā izvēlies maiga auduma dvieli un ar to nosusini ādu un matus, izvairoties no stipras berzēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!