Foto: Shutterstock
Neveiksmīgs griezums vai laiks jaunai frizūrai ir tikai daži no iemesliem, kāpēc sievietes pastiprināti pievērš uzmanību veidiem, kā ātrāk ataudzēt matus. Laiks vienmēr būs tavs sabiedrotais, taču, iedvesmojoties no portāla "Elle", apkopojam vairākus veidus, kā galvas rotai sniegt papildu stimulu, lai cirtas sasniegtu vēlamo garumu pēc iespējas ātrāk.

Matu spēks meklējams tavā diētā

Veselīga un sabalansēta diēta, iekļaujot vajadzīgos vitamīnus un minerālvielas, ir viens no veidiem, kā rūpēties arī par saviem matiem. Piemēram, lasis, kas satur omega-3 taukskābes, ir labs veids, kā stiprināt galvas rotu. Tāpat dzelzi un biotīnu saturošās pupiņas ne tikai balstīs tavu veselību pašos pamatos, bet būs lielisks veids, lai mati augtu spēcīgi un nekristu laukā.

Kvalitatīvi līdzekļi

Mati ir pakļauti nemitīgai ārējās vides ietekmei – karsējoša saule, mitrums, vai tieši pretēji – sals ziemā. Tomēr arī ikdienā tie tiek regulāri mazgāti un nereti ieveidoti ar dažādu ierīču palīdzību. Lai pasargātu galvas rotu un ļautu cirtām atjaunoties, ieteicams izvēlēties kvalitatīvus līdzekļus, kas stiprina matus, palīdz uzturēt krāsu un pasargā no karstuma. Mīts par matu griešanu reizi sešās līdz astoņās nedēļās ir pagaisis jau ilgāku laiku, jo, pareizi rūpējoties par galvas rotu ikdienā, griešanu vari atlikt sev izdevīgā laikā.

Izvēlies zīda spilvendrānu

Nakts laikā grozoties un kustoties, berzes rezultātā mati nereti tiek traumēti un vairāk lūst. Tāpēc to augšanai var palīdzēt mīkstāka auduma spilvendrāna, piemēram, no zīda materiāla.

Viena karstuma procedūra

"Elle" matu eksperti iesaka vienas veidošanas laikā izmantot vienu ierīci. Tas nozīmē, ja izvēlies galvas rotu žāvēt ar fēnu, vēlāk neizmanto papildu taisnotāju vai lokšķēres. Tādā veidā pasargāsi matus no dubultas karstuma devas un ietekmes.

Uzmanies no augsti veidotām astēm

Pārlieku nostieptas un augstas astes var būt papildu slodze taviem matiem. Brīdī, kad nostiep cirtas un cieši sasien astē, mati var lūst un tikt vairāk bojāti. Tā vietā izvēlies asti veidot zemāk, piemēram, pakausī. Savukārt gumiju nesien pārlieku cieši, kā arī lūko, lai tai nav papildu elementi, kas var bojāt matus.

Ķemmē pareizi ar atbilstošu rīku

Tāpat kā matu mazgāšanai, arī ķemmēšanai ir liela nozīme. Turklāt jāatzīmē, ka tikpat svarīgi ir izvēlēties atbilstošāko rīku. Galvas rotu sāc ķemmēt no apakšas, maigi atšķetinot galus. Tad turpini ar vidējo daļu un noslēdz ar saknēm, ar kurām vajadzētu būt īpaši rūpīgai un uzmanīgai. Savukārt ķemmi izvēlies pēc matu veida – biezākām cirtām derēs ar platākiem sariem.

Izvairies no matu pieaudzēšanas

Brīdī, kad vēlies pēc iespējas ātrāk ataudzēt matus, izvairies no mākslīgo cirtu pieaudzēšanas. Tās rada papildu slodzi matu saknēm, kā rezultātā tie var lūzt. Ja tomēr bez pieliktajām šķipsnām nevari iztikt, lieto tās pavisam neilgu brīdi, piemēram, saviesīgā vakara pasākumā, vēlāk pieaudzētos matus noņemot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!