Foto: DELFI
Rūpējoties par sejas un ķermeņa skaistumu, nedrīkst aizmirst kakla, dekoltē un krūšu zonu. Ja arī sejas āda ir kopta, tad nekopts kakls un dekoltē zona nereti bojā kopējo vizuālo tēlu. Turklāt šai zonai jāpievērš pastiprināta uzmanība, jo šeit āda ir plānāka, jutīgāka un maigāka nekā uz sejas, un tai tāpat draud ādas sausums un novecošanās procesi.

Šīs zonas ik dienu jākopj ar tādu pašu rūpību kā sejas āda. Kakla ādu kopj virzienā no kakla bedrītes uz augšu, bet sānos - no ausīm uz leju. Tieši šādi veic gan attīrīšanu, gan vieglām kustībām iemasē krēmu, gan uzliek masku un noņem to. Savukārt dekoltē zonu un krūtis kopj virzienā ap krūts zirnīti un uz augšu līdz pat kakla bedrītei.

Sievietēm, sākot jau no 18 gadu vecuma, ieteicams reizi nedēļā veikt pīlingu ar viegli abrazīvu līdzekli. Ja dekoltē zonā jau parādījušās pirmās neestētiskās pazīmes, katru vakaru ieteicams izmantot mitrinošos līdzekļus ar antioksidantiem. Vēlams lietot krēmus ar A, E un C vitamīnu, antioksidantu, ēteriskās eļļas un vīnogu kauliņu ekstraktu. Kā papildu kursu var lietot aktīvus fluīdus un kopjošas maskas.

Ik dienu saules sezonā lieto piemērotus, tieši dekoltē un krūšu ādai domātus kopšanas līdzekļus ar saules aizsargfiltriem. Pēc sauļošanās un ūdens peldēm kakla un dekoltē zonai uzklāj krēmu ar tonizējošu un mīkstinošu iedarbību, kas regulē mitruma līmeni ādā un atjauno ādas struktūru. Kontrastdušas un aprīvēšanās ar frotē cimdiņu ir lielisks palīgs kakla un krūšu ādas nostiprināšanā. To veic pārmaiņus ar karstu un aukstu ūdens strūklu, masējot kaklu, dekoltē un krūšu zonu. Katru dienu veic vingrojumus kakla un dekoltē muskuļu nostiprināšanai. Tos vislabāk ieteiks speciālists, bet ir viens nosacījums - tie jāizpilda cītīgi un ar iedvesmu. Lai izvairītos no striju veidošanās, īpaši krūtis jākopj grūtniecības un bērna zīdīšanas laikā, izvēloties atbilstošus krūšu kopšanas līdzekļus ar norādi - līdzeklis lietojams bērna zīdīšanas periodā, jo jebkurš pārāk aromātisks līdzeklis var izraisīt nepatiku zīdainim.

Tomēr sievietēm ar 3. (C) izmēra un lielākām krūtīm, kā arī formu zaudējušām krūtīm pēc bērna barošanas krūšu kopšanas līdzekļi nepalīdzēs uzlabot krūšu formu ar ārējiem kopšanas līdzekļiem vien. Šādu krūšu īpašniecēm ieteicamas dažādas krūšu formu uzlabojošas procedūras. Skaistumkopšanas iestādes piedāvā manuālās - kosmētiskās procedūras - un mehāniskās - kosmētiski ­ ārstnieciskās procedūras. Iknedēļas krūšu kopšanai lieto manuālās metodes, bet krūšu korekcijai būs nepieciešams aicināt talkā aparāttehnoloģijas (vakuummasāžu, elektromiostimulāciju, ultraskaņas terapiju u.c.).

Tomēr jāatceras, ka krūšu procedūras (īpaši aparāttehnoloģiskās) lietojamas tikai veselām krūtīm. Pēc vienas kompleksas krūšu kopšanas un korekcijas procedūras, kuras laikā izmanto gan ādu attīrošus, gan mitrinošus, barojošus un tonizējošus kosmētiskos līdzekļus, gan masāžu ar rokām, gan ādu nostiprinošas maskas, gan kādu no aparātprocedūrām, jau būs vērojams rezultāts. Tomēr, lai sasniegtu gaidīto un iegūtu noturīgāku rezultātu, procedūras vēlamas kā vesels kurss (reizi nedēļā, kurss 8-10 reizes).

Atsevišķos gadījumos ar fizikālo metožu palīdzību arī neattīstītas, mazas krūtis var vērst lielākas un novērst krūšu asimetriju. Arī vienas procedūras laikā krūtis var mazliet (vidēji par pusizmēru) palielināt un pacelt. (Vienu krūšu kopšanas procedūru var veikt, neveicot krūšu audu US izmeklēšanu.) Jāpiebilst, ja iepriekš neesi rūpējusies par savu krūšu izskatu, efekts saglabāsies tikai pāris dienu. Turklāt rezultāts nebūs noturīgs, ja pēc procedūras paredzēta vannas pelde vai pirts apmeklējums!

Par dekoltē zonas un krūšu kopšanu konsultēja skaistuma klīnikas 4. Dimensija sejas un ķermeņa estētikas speciāliste Agnese Innusa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!