It kā jau visi zina: lai koriģētu svaru, nepieciešams ieviest izmaiņas dzīvesveidā – pievērsties pilnvērtīgam un sabalansētam uzturam un nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm. Taču cilvēks pēc dabas ir slinks un viņam vajag ātru rezultātu. Un, kā jau zinām, – ja ir pieprasījums, ir arī piedāvājums, kas svara koriģēšanas gadījumā ir dažādi ''brīnumlīdzekļi'', kas sola dažnedažādus efektus, sākot ar svara zaudēšanu un beidzot ar muskuļu masas audzēšanu.

Labu atsauksmju par šiem produktiem netrūkst, tāpēc kopā ar "Veselības centru apvienības" poliklīnikas uztura un sporta speciālisti Anitu Baumani un fizioterapeiti un uztura speciālisti Signi Rinkuli skaidrojam, kas slēpjas šo ''brīnumlīdzekļu'' solījumos, cik droši ir šādus līdzekļus lietot un kādi ir efektīvākie paņēmieni, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Tāpat nedaudz pievērsīsimies šādu līdzekļu lietošanas iespējamām sekām ilgtermiņā. Kas iesākas skaisti un vienkārši, var radīt nepatīkamus pārsteigumus nākotnē.

Ieva (vārds mainīts) funkcionālo pārtiku sāka lietot pirms kāda mēneša. Sākumā viņa bijusi ļoti skeptiska, bet nu jau maisījumus iegādājusies atkārtoti. "Ja nepieciešams nomest svaru, šādi kokteiļi labi strādā. Brokastīs es parasti taisīju smūtijus, jo no rītiem neko apēst nevaru – tikai iedzert, un sapratu, ka šāds kokteiļa maisījums ir ātrāk pagatavojams un izmaksā mazāk. Ieber – un gatavs. Sākumā arī bažījos, jo man ir problēmas ar kuņģi, bet viss ir kārtībā. Šos kokteiļus dzeru jau piecas nedēļas vismaz vienreiz dienā un jūtos labi, svars krīt," pastāsta Ieva un ar humoru piebilst: "Ja es ikdienā lietotu tikai šos maisījumus, noteikti būtu kā sērkociņš.''

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!