Foto: Shutterstock
Vasaras sezonā līdz ar brīvāku ikdienas režīmu un uzturu bērniem biežāk mēdz būt vēdera vīrusi. Lai arī klasiskajā gadījumā vēdera vīrusa ārstēšana nav sarežģīta, vecākiem nevajadzētu to atstāt bez uzmanības, jo īpaši, ja atvasīte vēl maza.

Ārste pediatre Dina Krūze "STV Pirmā!" raidījumā "Māmiņu klubs" dod padomus, kā šādā gadījumā rīkoties: "Visas vēdera infekcijas, tādas kā caureja, vemšana un pārējās, sākas un beidzas ar diētu un higiēnu. Svarīgi mazgāt rokas, tīrīt virsmas, izmantot personīgos traukus. Vienmēr mammām iesaku – jebkuras caurejas gadījumā uz divām trim dienām, cik iespējams, jāsamazina piena produktu daudzums, bet jāseko, lai mazais izdzertu pietiekami daudz šķidruma. Tas gan var būt diezgan grūti, jo, ja ir vemšana, bērns īsti negrib ne ēst, ne dzert. Bet jācenšas pa maziem malciņiem regulāri dzērienu piedāvāt."

Speciālisti arī iesaka veikt analīzes laboratorijā, lai noskaidrotu, kas ir nelāgo simptomu cēlonis – vīruss vai baktērija. Katrā gadījumā būs pilnīgi cita ārstēšana.

Vasaras laikā pie vēdera vīrusa patiešām var tikt ļoti viegli, tādēļ katram vecākam ieteicams noskatīties šo video ar precīziem rīcības ieteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!