Foto: Shutterstock

Kā saprast – nodot Covid-19 testu vai ne? Kā pareizi rīkoties saslimšanas pirmajās stundās un dienās? Kur meklēt ārstu? Ar ko un kā ārstēties mājās? Ko dzert, ēst, kā gulēt un kustēties? Kam un kad zvanīt, bet kādos gadījumos saukt neatliekamo palīdzību? Kādās situācijās hospitalizē? Bet par naudu? Un ko pēc tam, ja slimnīcā neizārstēja līdz galam? Veselības ministrijas un Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas speciālistu ieteikumi.

Portāls "Delfi" ieguvis daudz konkrētākus speciālistu ieteikumus par to, kā rīkoties iespējamās inficēšanās vai dažādas smaguma pakāpes saslimšanas gadījumā.

Atgādinām, ka Latvijā bezmaksas Covid-19 testus bez ārsta nosūtījuma var nodot vēl līdz 10. janvārim, ieskaitot brīvdienas un svētku dienas.

Ja analīzes ir pozitīvas, pēc iespējas ātrāk jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, sniedzot pēc iespējas precīzāku informāciju par savu veselības stāvokli, un ārsts noteiks tālāko ārstēšanos. Arī vieglu simptomu gadījumā noteikti jāsazinās ar ārstu. Ieteikumus atlabšanai mājās (skat. zemāk) precizējiet pie ārsta. Ja ir smagi saslimšanas simptomi, var būt nepieciešama hospitalizācija. Par to, ko un kad darīt, pastāstīsim šajā rakstā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!