Jautājums: Labdien! Pēc bērniņa dzimšanas un barošanas krūtis ir nedaudz noslīdējušas, un uz tām ir parādījušās daudz striju. Kādas būtu visefektīvākās metodes to likvidēšanai un krūšu formas uzlabošanai? Kuru metožu rezultāts saglabājas pēc vienreizēja kursa veikšanas? Kā saprotu, vakuummasāža ir jāveic regulāri, lai saglabātu efektu, vai tā ir? Implantus ievietot nevēlos. Pie kāda speciālista man būtu jādodas, lai saņemtu profesionālu konsultāciju šīs problēmas risināšanā, ārstēšanās plāna sastādīšanai? Cik aptuveni izmaksā šīs problēmas risinājums? Paldies jau iepriekš!

Atbild " Veselības centra 4" Estētiskās Dermatoloģijas klīnikas plastikas ķirurģe Evija Rodke un 4. Dimensijas un Wellsim centra ķermeņa estētikas speciālisti:

Ja sieviete pēc mazuļa barošanas ar krūti beigām, konstatē, ka nav apmierināta ar savu krūšu izskatu, tad viņai vispirms jāmeklē ķermeņa estētikas speciālista padoms, kurš konsultācijas laikā noteiks sievietes krūšu izskata problēmu un ieteiks tās risināšanas variantus.


Krūšu audu galvenās estētiskās problēmas, kuras atklājas sievietēm pēc grūtniecības un bērna zīdīšanas perioda ir: krūšu noslīdējums, krūšu saistaudu vājums, strijas, krūšu asimetrija. Visbiežākais neestētiska krūšu izskata cēlonis ir saistaudu vājums un strijas, kas rada krūšu noslīdējumu un krūšu tvirtuma zudumu.


Jau pirmās apskates laikā speciālists var spriest par to, vai krūšu estētiskās problēmas varēs atrisināt ar neinvazīvām metodēm (manuālajām kosmētiskajām procedūrām vai mehāniskajām kosmētiskajām procedūrām), vai tikai ar plastiskās ķirurģijas palīdzību.


Pie manuālajām krūšu kosmētiskās kopšanas metodēm pieder limfodrenāžas masāža, tonizējošā masāža, liftinga masāža un pneimatiskā masāža, vienlaikus pielietojot īpašu profesionālo krūšu kosmētiku.
Savukārt mehāniskās krūšu kopšanas procedūras veic, pielietojot kosmētiskos līdzekļus, kopā ar dažādām aparātttehnoloģiskās metodēm - impulsveida vakuummasāžu, krioterapiju, elektromiostimulāciju vai ultraskaņas/sonoforēzes terapiju.
Vienlaikus sievietei tiek dots padoms, kādu krūšu kopšanas kosmētiku lietot mājas apstākļos.


Strijas, kas uz krūtīm izveidojas grūtniecības laikā un parasti tiek pamanītas tikai pēc bērna zīdīšanas laika beigām, diemžēl ar kosmētisko procedūru palīdzību nav nekādi padarāmas par nebijušām. Kosmetoloģiski, bez ķirurģiskas iejaukšanās, ir iespējams tikai sašaurināt striju platumu, izlīdzināt to reljefu, panākt vienādāku ādas toni un uzlabot ādas tvirtumu.
Vieglāk par mazāk saredzamām ar kosmētiskiem līdzekļiem un procedūrām padarāmas jaunas strijas, kuras ir zilgansārtā perlamutra krāsā, grūtāk būs ar vecām strijām, kas jau kļuvušas baltas.

Jāatzīst, ka, piemēram, pielietojot aparāttehnoloģijas- vakuummasāžu tiek
piesūktas asinis krūts dziedzera audiem un efekts ir līdzīgs, kā pirms
menstruācijas, kad krūtis ir sabriedušas, āda nedaudz izlīdzinās,
paliek tvirtāka, bet pēc pāris dienām šis efekts lēnām zūd. Tāpēc pēc procedūru kursa iziešanas visu laiku būs jāveic atkārtotas procedūras... Noturīgu efektu var panākt tikai veicot plastisko operāciju. Ja Jūs nevēlaties implantus, tas nozīmē, ka nevēlaties palielināt krūšu izmēru un esat ar to apmierināta. Tāpēc, spriežot pēc rakstītā, viens no variantiem varētu būt krūšu pacelšanas operācija, kuras rezultātā tiek likvidēta liekā āda un strijas, bet saglabāts krūšu apjoms, nepielietojot neko svešu- implantus. Tādējādi var iegūt stingrākas, kompaktākas un paceltākas krūtis vienas procedūras (operācijas) laikā. Ir vairākas metodes kā veikt šīs operāciju un visprecīzāk par to var uzzināt konsultācijas laikā pie plastikas ķirurģes, kas maksā 20 Ls Iespējamās operācijas kopējās izmaksas ir aptuveni 1900-2200 Ls.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!