Gari jo gari, rozā jo rozā – un tam visam klāt nāk dimantiņi, uzlīmes, spīdumiņi, dažkārt pat pīrsingi, ķēdītes un figūriņas. Nagu mode jauniešu vidū patiesi pārsteidz ar negaidītiem un ārkārtīgi ekstravagantiem risinājumiem. Droši vien atradīsies pat tādi, kas sajūsmā teiks – šis manikīrs ir īsts mākslas darbs! Bet ko jaunam un vēl pavisam maigam nagam nozīmē gela lakas, UV lampas un bezgalīga vīlēšana? Vai mērķis attaisno līdzekļus, un vai Latvijā vispār kāds kontrolē manikīru tīņu vidū?

Iedvesmojoties no krāšņajām, mākslīgajā skaistumā slīgstošajām ārzemju "TikTok" tīņu influencerēm, arī pašmāju meitenes arvien vairāk pievēršas mākslīgo nagu modei. Turklāt lielākoties viņas savu uzmanību nevērš uz neitrāla stila manikīru, kur par uzdrīkstēšanos tiek uzskatīts minimāls dizains, tīnes iet "uz pilnu banku".

View this post on Instagram

A post shared by BESERK (@beserk)


Stiliste Karolīna Baumane uzskata, ka šobrīd uzkrītoši mākslīgie nagi jauniešu un pusaudžu vidū ir kļuvuši populāri, jo tā ir vienīgā iespēja, kā izpaust savu sievišķību. "Tā ir teju vienīgā sievišķības izpausme kopumā dzimumneitrālajā stilā, kas šobrīd dominē. Bezizmēra sporta džemperi, platas bikses, kājās "Nike Air Force", uz muguras "Vans" mugursoma, ausīs "AirPods" – aptuveni pēc tādas formulas ir ģērbts vairākums jauniešu, ko redzu ielās. Šādā komplektā pazūd teju visas nobriedušas sievietes dzimumpazīmes. Vienīgā iespēja pieslieties sieviešu ciltij ir gari mati, garas skropstas un gari nagi," skaidro stiliste.

Baumane arī akcentē sociālo mediju lielo ietekmi uz modi. "Pavisam nopietni – mūsdienās modi bīda Z paaudze, savukārt pašu Z paaudzi bīda "TikTok". Bet tas, cik ļoti meta realitātē noskatītais ir attiecināms uz reālo dzīvi mūsu platuma grādos un apstākļos, ir atklāts jautājums. Tomēr kopumā, jā, kas ir "TikTok", tas iziet ielās. Ja "TikTok" influenceriem ir gari nagi, tad "TikTok" paaudze tādus gribēs arī sev."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!