Foto: Shutterstock
Cilvēkresursu trūkums, neieinteresētība, piena maisījumu ražotāju lobēšana vai vienkārši slinkums – tādus iespējamos faktorus min kāda jaunā māmiņa, kura piedzīvojusi nepatīkamu situāciju Rīgas Dzemdību namā (RDN), kad tā vietā, lai pamācītu, kā labāk uzsākt krūts barošanu, mediķi esot uzstājīgi piedāvājuši bērnu barot ar piena maisījumu. Viņasprāt, laikā, kad sabiedrībā tiek aktualizēta tēma par mātes pienu kā labāko uzturu zīdaiņiem, šāda attieksme nav pieņemama, turklāt iespējamie iemesli, kādēļ piebarošana piedāvāta, neesot bijuši pamatoti, proti, jaundzimušā svarā krišanās, kas novērota pieļaujamās normās.

Savukārt RDN mediķi, uzklausot māmiņas pārmetumus, tos noraida un atzīst, ka jūtas pat aizvainoti, jo iestādē tiekot darīts daudz, lai mazuļi un mammas saņemtu vislabāko aprūpi, tostarp uzreiz pēc dzimšanas bērniņš saņemtu krūts pienu.

Turpinājumā iepazīsties ar jaunās māmiņas Zandas (vārds mainīts) pieredzi, bet izteiktos pārmetumus atspēkos un skaidros, kādos gadījumos patiešām var tikt piedāvāts piena maisījums kā papildu uzturs, RDN galvenā neonatoloģe Inese Bļodniece. Savukārt zīdīšanas konsultante un dūla Jana Biezā pastāstīs par faktoriem, kas var gan kavēt, gan veicināt veiksmīgu krūts barošanas uzsākšanu.

Stāsta Zanda, nu jau divu bērnu mamma:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!