Foto: stock.xchng

Jautājums: Labdien! Jautājums - vai var iestāties grūtniecība maigojoties ar vīrieti (bez seksa). Turklāt maigošanās nav notikusi mums kailiem esot. Ir palikusi apakšveļa mugurā. Ceru uz atbildi!

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205): 

Atbilde: Varbūtība šādā situācijā nu gan ir praktiski nekāda. Kaut nevar zināt, kas īstenībā slēpjas aiz šādiem jautājumiem un ko īsti jautātājs grib uzzināt. Vai vajag lietot avārijas kontracepciju? Man pašai tas šādā situācijā prātā nenāktu.

Kavējas menstruācijas un gribat zināt vai nav iestājusies grūtniecība? Labāk taisīt grūtniecības testu. Bet ja nu mēneša laikā vienīgā reize tuvākām attiecībām ir bijusi augstāk aprakstītā, tad diezin vai kādām bažām vajadzētu rasties. Varu gan precizēt, ka tikai no skūpstiem grūtniecība iestāties nevar.

Ar cieņu - dr.Daiga Baranovska

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!