Foto: LETA
Jaunā koronavīrusa "SARS-CoV-2" izraisītās slimības "Covid-19" pandēmija lielā daļā pasaules, arī Latvijā, piespiedusi iedarbināt ārkārtas rīcības plānus un krasi izmainījusi cilvēku ikdienu it visās jomās. Kamēr ik dienu ziņās lauvas tiesu aizņem statistika par pandēmijas izplatību, inficēto cilvēku skaitu Latvijā un upuru skaitu smagāk skartajās ārvalstīs, piedāvājam šīs situācijas turpmākās attīstības potenciāli pozitīvā scenārija izklāstu. Tajā Latvija var cerēt uz izvairīšanos no ļoti straujas slimības izplatīšanās un nespējas palīdzēt pacientiem, kas cieš no smagām "Covid-19" komplikācijām. Bet, lai tas notiktu, ir ļoti būtiski ievērot atbildīgo dienestu sniegtās norādes.

Kā skaidro Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijas jautājumos profesors Uga Dumpis, Latvija ir laikus reaģējusi, lai pēc iespējas palēninātu slimības izplatīšanos un sagaidītu iespēju ar to cīnīties. Protams, inficēto skaits turpinās pieaugt.

"Tā līkne augs. Šodien, rīt, parīt tā līkne joprojām augs. Tā vispār augs, bet jautājums ir par ātrumu – vai tas notiks ģeometriskā progresijā vai tas notiks tādā saprotamā ātrumā, piemēram, pa 30, pa 50." Vaicāts par to, vai 15 jaunus gadījumus arī var uzskatīt par "pozitīvu scenāriju", Dumpis norāda: "Tas nav nekas. Protams, būs vēl vairāk, jo viens cilvēks inficē vidēji divus ar pusi cilvēkus."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!