Foto: Shutterstock
Jūnijā Džedzjangas provinces Ninbo pilsētā Ķīnā bija jānotiek tirdzniecības veicināšanas izstādei "China – CEEC Online Expo 2020". Tā notiks, taču attālināti, un tai pieteikušies 42 uzņēmumi no Latvijas.

Latvija šajā izstādē piedalās kopš 2015. gada, bet šis gads būs īpašs, jo pirmo reizi tā tiks aizvadīta digitālā formātā. Līdz šim no Latvijas jau ir reģistrējušies 42 uzņēmumi, kuri piedāvās savas preces un pakalpojumus vairāk nekā 10 tūkstošiem iepircēju no Ķīnas. Pieteikšanās izstādei vēl ir atvērta un interesenti to var vēl izdarīt organizatoru mājaslapā. Paredzams, ka pieteikumi tiks pieņemti līdz 20. maijam, taču, iespējams, pieteikšanās termiņš tiks pagarināts.

"Šobrīd Ķīnā tiek samazināti vai atcelti iepriekš spēkā esošie ierobežojumi, atjaunojas ražošana un piegādes ķēdes. Tomēr līdz ar vīrusa izplatības pandēmiju visā pasaulē, ne visās preču grupās ir atjaunojušās piegādes iepriekšējos apjomos, tādēļ situācija ir pateicīga, lai izvērtēt savas iespējas startēt Ķīnas tirgū," uzsver Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Ķīnā padomniece Agnese Stūrmane, piebilstot, ka izstādei no Latvijas jau pieteikušies pārtikas preču, alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu, kosmētikas, kokmateriālu, bērnu rotaļlietu ražotāji un tirgotāji, kā arī loģistikas un tūrisma pakalpojumu sniedzēji.

Tiešsaistes izstādes digitālajā platformā būs iespēja eksponēt produktus un pakalpojumus, apskatīt informāciju par pircēju, saskaņot piedāvājumu un pieprasījumu, apmainīties ar ziņām tiešsaistē un veikt vēl citas funkcijas.

Saziņa starp produktu vai pakalpojumu potenciālajiem iepircējiem tiks organizēta īpašā platformā, kā arī tiks izmantoti jau zināmie digitāli rīki – "Zoom" un "WeChat". Savas produkcijas paraugi uz Ķīnu nebūs jāsūta.

Izstādes mērķis ir veicināt sadarbību starp 17 Centrālās Austrumeiropas valstīm un Ķīnu un dalība tajā ir bez maksas.

Atbalsts eksportam – seko informācijai tehnoloģiju un inovāciju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!