Foto: Publicitātes attēli

Latvijas ķīmijas jaunuzņēmums "Polylabs", kurš pavisam nesen tika atzīts par Eiropas labāko ķīmijas jaunuzņēmumu, vakar saņēma "The Red Jackets" sarkano vesti, kas simbolizē uzņēmuma lielo potenciālu eksporta tirgos un zīmola atpazīstamību ārpus Latvijas robežām.

Latvijas eksporta atbalsta kustība "The Red Jackets" jau sesto gadu godina Latvijas eksportspējīgākos uzņēmumus, piešķirot tiem sarkanās vestes un žaketes. Pašmāju jaunuzņēmums "Polylabs" tika atzīts par vienu no desmit Latvijas uzlecošajām eksporta zvaigznēm, kā arī saņēma divas specbalvas no uzņēmumiem "EcoBaltia" un "BDO Latvia".

"Polylabs strādā simtprocentīgi uz eksportu, un man ir liels prieks atrasties vienā telpā ar Latvijas labākajiem eksportētājiem. Mūsu produktu paraugi ir aizceļojuši uz visām pasaules malām – ASV, Dienvidāfriku, Dienvidkoreju, Japānu, kā arī lielāko daļu Eiropas valstu. Ražošana un produkcijas eksports nav vienkāršs, bet ļoti perspektīvs bizness, jo ārvalstu tirgi piedāvā pilnīgi citas izaugsmes iespējas," stāsta "Polylabs" dibinātājs un vadītājs Kristians Grundštoks.

Foto: Publicitātes attēli

Pasākums tika organizēts Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma ietvaros, kura mērķis ir veicināt Latvijas ekonomisko izaugsmi, stiprinot sadarbību starp dažādās uzņēmējdarbības nozarēs strādājošiem profesionāļiem Latvijā un pasaulē, veicināt inovāciju, finanšu un zināšanu kapitāla piesaisti Latvijai, kā arī stiprināt ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu piederību Latvijai.

"Polylabs" savu piecu pastāvēšanas gadu laikā ir veiksmīgi komercializējis un attīstījis produktu no niecīgiem apjomiem laboratorijas apstākļos līdz vairāk nekā 40 tonnu eksportam 2019. gadā. Plānots, ka šo gadu uzņēmums noslēgs ar 150 000 eiro apgrozījumu un 80 eksportētām produkcijas tonnām.

"Polylabs" ir inovatīvs zaļās ķīmijas ražošanas uzņēmums, kas sadarbībā ar Latvijas valsts koksnes ķīmijas institūtu nodarbojas ar poliuretāna nozares izejmateriālu ražošanu no atjaunojamiem un videi draudzīgiem resursiem. "Polylabs" ražotie bio polioli ir ar augstu atjaunojamā oglekļa saturu, sintēzes procesā nerada blakusproduktus vai kaitīgus izmešus un ir CO2 negatīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!