Lai attīstītu Latvijas skolotāju digitālās prasmes, biedrība "Riga TechGirls" ar "Google.org" granta atbalstu šogad apmācīja 2174 skolotājus no visas Latvijas. Sadarbībā ar pasniedzējiem no Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa Universitātes, uzņēmuma "Lielvārds" un vairākiem ikdienā digitāli advancētiem skolotājiem, mācībspēki tika iepazīstināti ar dažādiem digitāliem rīkiem un apmācīti arī to pielietošanā, portālu "Defli" informēja "Riga TechGirls" pārstāvji.

Skolotāji apmācīti "Riga TechGirls" izveidotajā specializētajā digitālo prasmju bezmaksas mācību programmā "Cilvēcīgi par tehnoloģijām". Šogad tā rīkota trīs industriju pārstāvjiem – izglītības, radošo profesiju un gada nogalē šādas apmācības būs arī veselības aprūpes speciālistiem. Tās visas ir nozares, kurām ir lielākā ietekme mūsu ikdienā un ilgtspējīgā valsts attīstībā.

"Lai arī Riga TechGirls primārais fokuss ir meiteņu un sieviešu iesaiste tehnoloģiju nozarē, gan šajās, gan vairākās citās apmācībās pēdējā laikā iesaistās arī arvien vairāk vīriešu. Mums izdevies izveidot veiksmīgu sadarbību ar nozares ekspertiem. Tieši pateicoties viņu iesaistei spējam piedāvāt apmācības, kurās sniedzam ne tikai teorētiskas zināšanas, bet arī praktisku pieredzi un zināšanas par šobrīd pašām aktuālākajām nozares tendencēm," norāda "Cilvēcīgi par tehnoloģijām" skolotāju mācību programmas vadītāja Elīna Smilga. "Mēs, "Riga TechGirls", vēlamies parādīt, ka tehnoloģijas var vienkāršot un uzlabot darbu jebkurā industrijā un, ka tā nav tikai IT nozares vajadzība."

Skolotāju apmācību saturs tika veidots tā, lai mācībspēki iegūtu ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas zināšanas par to, kā efektīvāk savā darbā izmantot dažādus digitālos rīkus un ar savu kompetenci vairotu arī skolēnu digitālās prasmes. Nodarbībās tika stāstīts arī par to, kā strādāt ar mākoņpakalpojumiem un strukturēt failus tajos. Skolotāji guva ieskatu arī tajā, kā domā un sarunājas mūsdienu jaunieši. Apmācībās stāstīja par digitāliem rīkiem iekļaujošai nodarbībai, kuri veicina piemērotu mācību procesu bērniem ar speciālām vajadzībām. Skolotāji apguva arī tīkla etiķeti, prezentāciju veidošanas knifus, informāciju par skolotāju un bērnu drošību digitālajā vidē, un noslēgumā izzināja arī to, kāpēc nepieciešams izglītoties visu mūžu.

Tā kā apmācības notika tiešsaistē, tad tajās interesi izrādīja un iesaistījās arī latviešu valodā runājoši skolotāji no ārzemēm – Kanādas, Beļģijas, Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Spānijas, ASV un Nīderlandes. Savukārt starp "Riga TechGirls" apmācību pasniedzējiem bija tādi industrijas eksperti kā mākoņpakalpojumu ekperts Jānis Baklāns, kiberdrošības speciālists Kārlis Bergmanis, dizaina kompetences vadītājas uzņēmumā "Tet" Jeļena Solovjova un Madara Zelčāne, Rīgas Franču liceja matemātikas skolotāja Līga Zālīte, starptautiskās prezentāciju ģildes direktoru padomes loceklis un pasniedzējs Kristaps Pētersons, saskarsmes, etiķetes un netiķetes trenere Kristīna Sprūdža un Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes lektors Edmunds Vanags.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!