Iedomājies – nogurdinoša treniņa vietā iedzer tabletīti un esi teicamā formā! Atkrīt (visai dārgā) ekipējuma meklēšana un pirkšana, abonementi, plānošana – pietiek ar vienu tableti! Šādu "brīnumlīdzekli" zinātnieki meklē jau sen, bet viņu "mērķauditorija" nebūt nav gados jaunie, aizņemtie vai slinkie.

Tagad zinātnieki visā pasaulē jau gadiem strādā pie līdzekļiem – tabletēm vai injekcijām –, kas varētu imitēt vingrinājumu labvēlīgos efektus uz ķermeni. Pazīmes liecina, ka šī nākotne tuvojas...

Zinātnieku mērķis ir izveidot zāles, kas atkārto fizisko nodarbību efektus. Tās atvieglotu dzīvi ne tikai tiem, kam ir laika trūkums vai citi objektīvi iemesli, kas liedz regulāri apmeklēt sporta klubu, bet galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar slimībām vai invaliditāti.

Šogad pavasarī savu pētījumu prezentēja zinātnieku grupa no Floridas Universitātes, kas izstrādājusi vielu SLU-PP-332. Pētījums ir pavisam agrīnā stadijā, taču eksperimenti ar grauzējiem rāda, ka SLU-PP-332 šķietami uzlabo muskuļu darbību, fizisko sagatavotību un izturību, un tas viss notiek bez nepieciešamības dzīvniekiem kustēties vairāk, nekā viņi ir pieraduši. Atšķirībā no "Ozempic", ko izmanto svara zaudēšanai, šī viela neietekmē apetīti un pārtikas uzņemšanu, tā iedarbojas uz dabisko vielmaiņu, kā organisms parasti atbild uz fizisko slodzi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!