Foto: Shutterstock

Ir salīdzināmas pieredzes un nesalīdzināmas. Ikviens var noskaidrot savu reakciju uz slaveno pūdēto zviedru siļķi vai kā ir, kad salauž kāju, taču dažas pieredzes ir "pieejamas" tikai un vienīgi attiecīgajam dzimumam. Vīrietis, kas piedzimis kā sieviete, nekad nezinās, kā ir dabūt spērienu "pa riekstiem", bet sieviete, kas piedzimusi kā vīrietis, nekad nepiedzīvos dzemdību sāpes, lai arī cik dzimuma maiņas operāciju viņi būtu pārcietuši.

Bet kas tad ir sāpīgāk – spēriens pa kājstarpi vai dzemdības? Katra puse, protams, apgalvos, ka lielākas ciešanas ir tieši tai. Filmās drosmīgie varoņi var mierīgi izturēt jebkāda veida spīdzināšanu, kamēr tas nenonāk pie viņu dzimuma atribūtiem. Retais izņēmums, šķiet, bija Džeimss Bonds, kurš filmā "Casino Royale" pacieta sitienus pa sēkliniekiem ar pamatīgā virvē sasietiem mezgliem, pie viena jokojot, ka varēs stāstīt, kā ļaundaris viņam "kasījis olas".

Savukārt dzemdības ne tikai filmās, bet arī dzīvē mēdz būt traumatiskas. Un ilgas. Diez vai kāds vīrietis tiktu dauzīts pa sēkliniekiem astoņas vai 28 stundas no vietas. Vidējais dzemdību ilgums sievietēm ir deviņas stundas.

Tad kurš dzimumorgāns cilvēkam sagādā lielākas sāpes – dzemde vai sēklinieki?

Maigās, jutīgās oliņas

Liela iespēja piedzīvot sitienu "pa olām" ir visiem vīriešu kārtas pārstāvjiem, kas nodarbojas ar jebkāda veida kontaktu sportu – futbolu, basketbolu, hokeju, taču tas var notikt arī sadzīves apstākļos, nejauši, piemēram, braucot ar velosipēdu vai motociklu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!