Foto: Shutterstock
Uz kanādiešu astronautu Krisu Hadfīldu var attiecināt pieņēmumu, ka talantīgs cilvēks ir talantīgs vairāk nekā vienā jomā. Inženieris, virsskaņas iznīcinātāju pilots, astronauts, mūziķis, lektors, rakstnieks, bet pāri visam – vienkāršs un atsaucīgs cilvēks.

Es Krisu Hadfīldu ievēroju, kad neizskaidrojamo sociālo tīklu algoritmu dēļ manā "burbulī" nonāca viņa fotogrāfijas no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS), – katru dienu viņš publicēja fotogrāfiju ar kādu pasaules metropoli vai unikālu dabas objektu, virs kura lidoja stacija. Un vienudien tā bija Rīga!


Pēc tam redzēju, kā Hadfīlds bezsvara stāvoklī izpilda leģendāro Deivida Bovija "Space Oddity". Starp citu, Bovijam esot patikusi šī kosmiskā kaverversija! Pēc atvaļināšanās kanādiešu astronauts sarakstīja "krimiķi", kas nu ir kļuvis par starptautisku bestselleru. Viņš uzstājas lekcijās un brauc viesizrādēs. Slavens un darbīgs. Viņa vārdā nosaukta lidosta, vairākas skolas un pat bišu suga. Un, neraugoties uz aizņemtību, piekrita intervijai ar portālu "Delfi".

Kriss Hadfīlds dzimis 1959. gada 29. augustā, par astronautu kļuva 1992. gadā, kad viņu kopā ar vēl trim kanādiešiem atlasīja no 5300 pretendentiem Kanādas astronautu programmai. Pirms tam viņš 25 gadus strādāja par iznīcinātāju pilotu un testpilotu Kanādas bruņotajos spēkos. Bet katru dienu kopš 10 gadu vecuma, kad televizorā noskatījās "Apollo 11" nolaišanos uz Mēness, sapņoja kļūt par astronautu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!