Foto: Kadrs no video

Latvijas dabas un jūras ērgļu cienītāji aptaujā izvēlējušies vārdu, kādā turpmāk sauks slavenās Durbes ērglienes Mildas jauno dzīvesbiedru, ziņo Latvijas Dabas fonds (LDF).

Līdz šim ērgli dēvēja par "H kungu", un aptaujā tika iekļauti vairāki vārdi, kas sākas ar šo burtu, vai tiem līdzīgi – Herberts, Harijs, Edvards, Hugo un citi.

Latvijas Dabas fonts nu ir apkopojis balsojuma rezultātus, kas liecina, ka ērgļu tēviņu "H-492" turpmāk sauks par Hugo. Balsojumā piedalījušies 1732 cilvēki, no kuriem 556 balsis atdevuši par šo vārdu.

Durbes jūras ērgļu ligzda ir viena no populārākajām putnu "mājām", ko Latvijā var vērot video tiešraidē, un šī ligzda iepriekšējos gados dabas draugiem sagādāja gan skaudrus, gan patīkamus pārdzīvojumus.

Kā zināms, vispirms Mildas dzīvesbiedrs bija tēviņš, kam tika dots vārds Raimis, bet 2021. gadā viņš pazuda. Vēlāk Mildai pievienojās vairāki ērgļu tēviņi, bet pastāvīgas "attiecības" no 2022. gada februāra ērglienei izveidojās ar tēviņu, ko nosauca par Voldi. Voldis pazuda 2023. gada rudenī, arī ligzda nokrita. Gada nogalē Milda ļoti reti apmeklēja ligzdas koku, bet kopā ar viņu bija 2017. gadā šķīlies tēviņš ar gredzenu H492, ko iesauca par "H kungu". Tagad ligzda ir atjaunota un izdētas jau divas olas.

Foto: Kadrs no video

Hugo ligzdā.

Par jūras ērgļiem Kurzemē, Durbes novadā, zināms jau no 2014. gada. Populārākā LDF tiešraide no ligzdas notiek kopš 2015. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!