Foto: Raimonds Subatovičs

Ar mākslinieku priekšnesumiem, dažādu industriju pārstāvju uzrunām, kā arī publiskām domu apmaiņām noslēdzies forums "Kultūra. Industrija. Tehnoloģija.'', kas 23. septembrī norisinājās Kultūras notikumu vietā "Hanzas perons". Šī gada foruma tēma bija "Radošums un funkcionalitāte".

Forums tika atklāts ar Brodvejas un Holivudas gaismu un skatuves dizaina mākslinieces Pegijas Eizenhauveres uzstāšanos. "Mums šis reģions ir ļoti interesants, jo no Latvijas nāk gaismu tehnika, ar ko mēs strādājam ikdienā, šeit top gaismu tehnoloģijas, kas tiek izmantotas visur pasaulē, tāpēc man ļoti gribējās šeit ierasties," par savu vizīti Latvijā saka Eizenhauvere.

Eizenhauvere ir trīs "Tony" balvu ieguvēja, kuru žurnāls "Variety" iekļāvis 100 Holivudas ietekmīgāko sieviešu sarakstā. Mūzikas industrijā Eizenhauvere ar savu partneri Džūlzu Fišeru veidojuši scenogrāfijas daudzu leģendāru mūziķu šoviem. Viņi mūzikas industrijā ienesa teatrālu scenogrāfijas uzbūvi ar dekorācijām, tā mainot līdz tam esošo priekšstatu par to, kā būtu jāizskatās skatuvei rokkoncertā.

Foto: Raimonds Subatovičs

Tiek vēstīts, ka publikas interesi izpelnījās arī diskusija par to, kādai jābūt nākotnes koncertzālei un kāda ir esošo koncertzāļu funkcionalitāte. Diskusijā runāja arhitekti, kuri piedalījušies nozīmīgu objektu realizācijā – Austris Mailītis un Miķelis Putrāms, LNOB vadītājs Zigmars Liepiņš, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, pasākumu un koncertu producents Ģirts Majors, kā arī Kultūras ministrijas Parlamentārā sekretāre Eva Juhņeviča.

Savukārt mūzikas industrijas menedžeriem un producentiem interesējoša bija Magdalēnas Jensenas uzstāšanās, kas ir viena no mūzikas digitālās distribūcijas līderu "The Orchard" pārstāvēm. Viņa dalījās pieredzē par labākajām digitālās distribūcijas praksēm reģionā.

Ar priekšnesumiem forumā uzstājās grupa "Dagamba", Atis Zviedris un Madara Dzintara, Mārcis Auziņš, Aija Andrejeva, kā arī "The Swamp Shakers".

"Kultūra. Industrija. Tehnoloģija." šogad risinājās ceturto reizi. Forums trīs gadu laikā no pasākuma ar tehnisku ievirzi kļuvis par plašāku industrijas forumu un šogad pirmo reizi tika rīkots kopā ar "Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports". Pasākumā šogad bija reģistrējušies vairāk kā 400 apmeklētāju, tā idejas autors ir gaismu tehnoloģiju ražotājs "Kompānija NA".

Dienas laikā foruma dalībniekiem bija iespēja noklausīties shop.tixico.lv, ETC, Vari Lite, Hes, Follow Me, Cablecam.lv, Disguise, Gamechanger, solfeg.io, Fenix, Notch, Tmb, Light Sky, GreenGo, Js Joel, Erica Synths prezentācijas un vizītkartes, kā arī tikties ar to pārstāvjiem izstāžu stendos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!