Mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās – šiem tematiem pirmssākumi ir saredzami jau pagājušā gadsimta vidū, un to aktualitāte ir tikai pieaugusi. Pieaug dažādu risinājumu skaits, kur tiek izmantots mākslīgais intelekts, tādējādi atvieglojot dažādus iprocesus un ikdienā veicamas darbības. Mūsdienās uzņēmumi ir sākuši saskatīt praktiskas iespējas izmantot tos, lai veicinātu inovatīvu produktu izveidi.

Šajā kopienas "The Raccoons" lekciju sērijas "Ievads STEM" epizodē vairāk uzzināsim par to, kas notiek šajos populārajos datorikas virzienos Latvijā, uzzināsim par uzņēmumiem, kuri rada šos risinājumus, lai tālāk tos izmantotu visā pasaulē, kā arī par pētniecības virzieniem, kur zinātnieki pasaules līmenī attīsta kādu no šīm nozarēm.

Par to, cik daudz mašīnmācīšanās devusi valodas attīstībai, stāsta "Tildes" izstrādātājs un pētnieks Rihards Krišlauks. Savukārt Latvijas Universitātes pētnieks Mārtiņš Kālis, kurš tostarp saņēmis arī SIA "Mikrotīkls" stipendiju, atklāj, cik daudz mūsdienās spēj paveikt kvantu datori.

Pēc lekcijas noskatīšanās vari doties uz "The Raccoons" vietni un aizpildīt testu, lai saņemtu balvu par labi padarītu darbu!

Šis ir piektais video lekciju ciklā, ko veido tiešsaistes kopiena "The Raccoons". Kopiena pulcē studentus un vecāko klašu skolēnus, kuri vēlas iepazīt jaunākās tehnoloģijas un programmēšanas prasmes radošā un savstarpējas sadarbības veicinošā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!