Foto: AFP/Scanpix/LETA

"SpaceX" pirmā apkalpe uz sarkano planētu varētu doties jau 2024. gadā – tajā pašā, kad NASA plānojusi pēc vairāk nekā pusgadsimta pārtraukuma atkal nogādāt astronautus uz Mēness, vēsta "Space.com".

Masks otrdien izteicās, ka ir visai pārliecināts – "SpaceX" cilvēkus uz Marsu sūtīs 2026. gadā, bet tas varētu notikt pat vēl ātrāk, jau 2024. gadā. "Ja mums paveiksies," piebildis miljardieris.

Ar šiem paziņojumiem uzņēmējs nācis klajā intervijā ar Matiasu Dofneru, kurš ir Vācijas mediju kompānijas "Axel Springer SE" izpilddirektors. Masks uz sarunu tika aicināts, jo šogad izraudzīts kā mediju kompānijas pasniegtās balvas "Axel Springer Awards" laureāts.

"SpaceX" dibinātājs ieplānojis, ka pirmie testa lidojumi uz Marsu bez apkalpes varētu notikt jau pēc diviem gadiem, kad Marsa un Zemes savstarpējais izvietojums atkal būs labvēlīgs lidojumam.

"SpaceX" šobrīd aktīvi izmēģina un pilnveido kosmosa kuģa prototipus, kurš tiks izmantots ceļā uz sarkano planētu – futūristiskā paskata "Starship". "Zvaigžņu kuģi" kosmosā nogādās ar gigantisko nesējraķeti "Super Heavy", kas, līdzīgi kā citas "SpaceX" nesējraķetes, ir ieplānota kā atkārtoti izmantojama sistēma. Pašam "Starship" būs seši jaudīgi "Raptor" dzinēji, bet nesējraķetei "Super Heavy" – veseli 30.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Masks jau sen uzsvēris, ka viena no "SpaceX" misijām ir panākt, ka mūsu cilvēki kļūst par "multiplanetāru sugu", proti, apdzīvo ne tikai Zemi, kā arī sarunā ar Dofneru atkārtojis savu slaveno vēlmi no šīs dzīves aiziet tieši uz Marsa, nevis Zemes. "Tikai ne trieciena rezultātā," pajokoja uzņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!