Foto: Publicitātes attēls

No 1. līdz 3. oktobrim Ventspilī notiks starptautiskais NASA rīkotais "Space Apps Challenge" hakatons, kas šogad svin savu desmitgadi. Nedēļas nogales laikā komandām būs jārada inovatīvs un praktisks risinājums kādam no NASA prezentētajiem izaicinājumiem. Dalība hakatonā ir bez maksas, un piedalīties var visi, kas to vēlas. Sekmīgākie tiks pie iespējas pārstāvēt savu ideju jau starptautiskā līmenī, kā arī naudas balvām.

NASA Zemes zinātnes nodaļas paspārnē rīkotais "Space Apps Challenge" nu ir kļuvis par lielāko globālo hakatonu. Tas ik gadu pulcē tūkstošiem cilvēku un komandu no visas pasaules, darbam nodrošinot piekļuvi NASA datiem un citiem noderīgiem rīkiem, lai radītu inovatīvus risinājumus problēmām, ar kurām saskaramies uz zemes un kosmosā. Pērn hakatonā piedalījās vairāk nekā 26 000 dalībnieku no 251 atrašanās vietām vairāk nekā 140 valstīs, izstrādājot ap 2300 projektu.

Šogad vienīgā norises vieta Baltijā ir Ventspils. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, hakatons notiks digitāli, tādēļ piedalīties varēs jebkurš, kam ir drosme uzdrīkstēties. Hakatonā var piedalīties uzņēmēji, zinātnieki, dizaineri un citi speciālisti, kā arī studenti. Strādājot komandās, dalībnieki sevi pierāda 48 stundu sprintā, mēģinot rast atbildes uz dažādiem aktuāliem izaicinājumiem gan kosmosa izpētes jomā, gan risinājumiem, kas noderīgi te, uz zemes.

Ja vēlies izmēģināt spēkus, tad droši reģistrējies dalībai, klikšķinot šeit.

Foto: Publicitātes foto

Pasākums sāksies 1. oktobrī pulksten 18 ar ievadu un komandu sadali, kā arī izklāstu par visiem izaicinājumiem, kurus komandas var izvēlēties. Kad komandas būs sadalītas, sākas darbs pie idejām. Otrajā un trešajā dienā komandām pievienosies mentori, uzņēmēji un speciālisti, kuri sniegs savus padomus un palīdzēs atrast labākos risinājumus. Trešās dienas pēcpusdienā septiņi žūrijas locekļi vērtēs dalībnieku prezentācijas un paveikto.

Dalība hakatonā ir bez maksas, un komandām būs iespēja iegūt naudas balvas un īpašās žūrijas balvas no "Space Apps" Ventspils partneriem "Accenture" un Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra. Šogad pirmās trīs vietas dalīs 2000 eiro naudas balvu fondu. Tiks piešķirtas arī simpātiju balvas (viena no tām ir amatieru teleskops). Taču pats būtiskākais – vietējās žūrijas izraudzītajai uzvarētāju komandai tiks dota iespēja ar savu ideju piedalīties starptautiskajā hakatona finālā.

Foto: Publicitātes attēls

Hakatona aktualitātem sekot līdzi var sociālo tīklu platformās "Facebook", "Instagram" un pasākuma mājaslapā.

--

Pasākumu organizē kooperatīvā sabiedrība "BASAFUL" sadarbībā ar Ventspils domi, "NextGen", Ventspils Starptautisko radioastronomijas centru, "Accenture", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Latvijas Kosmosa industrijas asociāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!