Foto: Publicitātes attēli

Pirmdien, 22. martā, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) dos startu Zinātnes nedēļai – piecu starptautisku konferenču maratonam tiešsaistē, kuram dalību pieteikuši zinātnieki no vairāk nekā 45 valstīm. "Zinātnes nedēļu" 22.–23. martā ievadīs 7. starptautiskā studentu konference (7th International Student Conference Health and Social Sciences), kas aptvers pasaules tendences gan medicīnā un veselības aprūpē, gan sociālajās zinātnēs. Gadu gaitā tā izaugusi līdz vienai no lielākajām studentu konferencēm Ziemeļeiropā, pērn pulcējot vairāk nekā 3000 dalībnieku.

Šis būs jau otrais gads, kad pandēmijas dēļ konference norisināsies tiešsaistē. Kā norāda organizatori no RSU Studējošo pašpārvaldes, šī gada konferencē savu zinātnisko veikumu prezentēs vairāk nekā 400 studentu no 30 pasaules valstīm. Viņu darbus vērtēs starptautiska 120 ekspertu žūrija.

Konferences atklāšanas pasākumā par pandēmijas ietekmi uz veselības aprūpes nozari nākotnē stāstīs Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības vadītājs Latvijā Dr. Uldis Mitenbergs. Par nākotnes medicīnas ietekmi uz mūsu ikdienu konferences apmeklētājus uzrunās Izraēlas Zifas Medicīnas centra robotizētās ķirurģijas ārsts Jevgēnijs Solomonovs. Tikmēr atklāšanas pasākumu noslēgs Tartu Universitātes žurnālistikas profesore Halliki Harro-Loita ar uzrunu par vārda brīvības jautājumiem.

Divu dienu laikā apmeklētājiem būs pieejamas arī vairāk nekā 20 darbnīcas visdažādākajās jomās, sākot no implantu 3D plānošanas stomatoloģijā līdz lumbālpunkcijas veikšanai neiroloģijā. Daļa no meistarklasēm organizēta ar klātienes pieskaņu, kad dalībniekiem tiks nosūtītas paciņas ar nepieciešamiem materiāliem, lai nodrošinātu pilnvērtīgāku iesaisti un zināšanu ieguvi. Vienlaikus studenti aicina arī uz neakadēmiskām meistarklasēm, sākot ar psiholoģiskiem trikiem, ko likt lietā darbā ar pacientu, apzinātības praksei, pašmotivācijas rīkiem un pat kafijas vēsturei. Reģistrācija šīm bezmaksas darbnīcām pieejama līdz 17. marta dienas beigām.

Paralēli konferencei norisināsies arī hakatons "V*at is R*eal", kura galvenais mērķis ir medijpratības veicināšana, izmantojot virtuālo tehnoloģiju palīgrīkus. Hakatonā aicināti piedalīties RSU un citu augstskolu studenti, kas pārstāv plašu jomu amplitūdu, sākot no žurnālistikas un komunikācijas zinātnes un beidzot ar sabiedrības veselību un medicīnu. Dalībnieki apgūs virtuālo tehnoloģiju un medijpratības jautājumus, attīstīs kritisko domāšanu, un visa rezultātā sadarbībā ar pieredzējušiem mentoriem gūs iestrādnes jaunu medijpratības apguves rīku radīšanā. Arī pieteikšanās hakatonam atvērta līdz 17. marta dienas beigām (klikšķini šeit, lai pieteiktos).

RSU starptautisko studentu konferenci ar vieslekciju 16. martā pulksten 19 "iesildīs" uzņēmējs un produktivitātes treneris Stojans Jankovs, kurš konsultējis vairāk nekā 200 komandu, pielietojot PERFORM metodoloģiju. Jankovs uzstājies vairāk nekā 25 valstīs, dalot skatuvi ar tādiem grandiem kā grāmatas "Getting Things Done" autoru Deividu Allenu, Silīcija ielejas riska kapitālistu Gaju Kavasaki un citiem.

Plašāka informācija un reģistrācija visiem pasākumiem rodama konferences mājaslapā isc.rsu.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!