Foto: Publicitātes foto
"She Loves Tech" ir lielākā sieviešu jaunuzņēmumu konference pasaulē, kuras mērķis ir atbalstīt un popularizēt jaunuzņēmumus, kuru dibinātāju komandās atrodamas tieši sievietes. Konferences fināls šogad norisinājās no 10. līdz 14. septembrim Pekinā, un tajā piedalījās arī uzņēmums “VeritaCell” no Latvijas, kas palīdz ķirurgiem paātrināt un uzlabot pacientu ādas atjaunošanu ātrā un pieejamā veidā, izmantojot cilvēku pašu šūnas.

Fināls pulcēja vairāk nekā 20 uzvarētājkomandas no kvalifikācijas posmiem tādās valstīs kā Bangladeša, Ķīna, Francija, Vācija, Honkonga, Indija, Indonēzija, Izraēla, Latvija, Nepāla, Pakistāna, Filipīnas, Singapūra, Taizeme, AAE, ASV un citas.

Komandām, kas mēroja ceļu uz konferences finālu Pekinā, bija iespēja piedalīties dažādās darbnīcās ar industriju ekspertiem, prezentēt savus jaunuzņēmumus vadošiem Ķīnas riska kapitāla investīciju fondiem un korporācijām, lai potenciāli piesaistītu sadarbības partnerus un nākamo finansējuma kārtu, kā arī cīnīties par galveno naudas balvu 15 000 USD vērtībā.

"Mums bija iespēja satikt fantastiskus cilvēkus – citas jaunuzņēmumu dibinātājas – un iepazīties ar viņu idejām. Mēs apmeklējām tādus tehnoloģiju gigantus kā "Cheetah Mobile", "Baidu", "Xiaomi", "Horizon Robotics"," stāsta Baltijas posma uzvarējušā uzņēmuma "VeritaCell" pārstāve Evija Vaščenko.

"Pekinā piedalījāmies jaunuzņēmumu bootcamp, kur mūs mentorēja par mūsu idejas prezentēšanu, pārrunu niansēm ar potenciālajiem investoriem un kā panākt, ka pasaules vadošie investori pamana mūsu projektu un vēlas investēt. Satikāmies ar tādiem investoru pārstāvjiem, kā "Sequoia Capital", "Asian Development Bank", "Teja Investments". Mēs uzsākām sarunas ar vairākiem Ķīnas medicīnas produktu ražošanas uzņēmumiem un akcelerācijas programmām."

Tā vien šķiet, ka "VeritaCell" varētu būt viens no nākamajiem Latvijas deep-tech jaunuzņēmumu veiksmes stāstiem. Kā stāsta paši "VeritaCell" komandas locekļi, "pēdējā pusotra gada laikā esam izpētījuši tehnoloģijas labākos pielietojumus un potenciālo tirgu un esam identificējuši smagu apdegumu ārstēšanu kā mūsu primāro tirgu. Esam tikušies un runājuši ar vadošajiem nozares ķirurgiem Latvijā un ārzemēs un saņēmuši apstiprinājumu, ka šāds risinājums ir aktuāls un nepieciešams. Esam piesaistījuši pre-seed finansējumu 50000 EUR apmērā un absolvējām Komercializācijas Reaktora akselerācijas programmu, kas mums palīdzēja nofokusēties uz konkrētu vērtības piedāvājumu, saprast pamatus darbam ar tirgu, potenciāliem klientiem un investoriem.

Pēdējos mēnešos mūsu fokuss ir bijis uz plašāku kontaktu loka izveidošanu nozarē un atgriezeniskās saites iegūšanu. Apmeklējām vairākas profesionālās konferences, runājām ar daudziem ekspertiem, lielo kompāniju pārstāvjiem. Esam iesnieguši mūsu tehnoloģijas patenta pieteikumu Lielbritānijā.

Šobrīd gatavojamies tehnoloģijas testiem uz dzīvniekiem, kas notiks līdz gada beigām. Pēc tam plānojam uzsākt nākamo investīciju raundu, lai piesaistītu līdzekļus turpmākai attīstībai – tirgus autorizācijas saņemšanai līdz nākamā gada beigām no regulatora, lai uzsāktu mūsu produkta tirdzniecību Eiropas savienības valstīs. Plānojam arī pilotprojektus sadarbībā ar vairākām slimnīcām dažādās Eiropas valstīs un sērijveida ražošanas uzsākšanu."

Foto: Publicitātes foto
"She Loves Tech Baltics" oficiālais organizētājs ir "Association of Technology and Startup Transfer" (ATAST). Reģiona kvalifikācijas posms norisināsies arī 2020. gadā.

Šogad "She Loves Tech" konkurss sadarbībā ar "Microsoft Latvia", "Linearis Translations" un "Sorainen" pirmo reizi tika organizēts arī Latvijā. Jaunuzņēmumu pieteikumi kvalifikācijas posmam tika saņemti no visām trim Baltijas valstīm, kā arī no Somijas, Zviedrijas un Krievijas. "She Loves Tech" komanda izvēlējās deviņus jaunuzņēmumus – finālistus –, kas prezentēja sevi "She Loves Tech" Baltijas posmā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā festivāla "iNOVUSS" ietvaros, kurā uzvarēja un iespēju doties uz Pekinu ieguva "VeritaCell".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!