Foto: Publicitātes attēli

Radošums, sadarbības spējas un digitālās prasmes kļuvušas būtiskas ne tikai IT nozarē, bet teju jebkurā profesijā. Ņemot vērā šī brīža situāciju pasaulē un Covid-19 izplatību, STEM zināšanu hakatons "The Raccoons" ir pārtapis tiešsaistes hakatonā, kas jauniešiem piedāvās apgūt jaunas prasmes virtuālos semināros sešu nedēļu garumā un pulcēs vairāk nekā 200 studentu. Virtuālajam hakatonam vari pieteikties līdz 8. maijam, klikšķinot šeit.

Jau tagad ikviens interesents ir laipni lūgts pievienoties "The Raccoons" sarunu kanālā, lai piedalītos semināros un pildītu dažādus uzdevumus. To vari izdarīt, klikšķinot šeit.

"The Raccoons" organizatori ir nolēmuši sniegt virtuālo pieredzi studentiem, kuri vēlas apgūt programmēšanas un digitālās prasmes. Projekta galvenais pieturpunkts ir tiešsaistes hakatons, kas jauniešus pulcēs no 8. līdz 10. maijam. 48 stundu laikā jaunieši tiešsaistes vidē veidos komandas un kopīgi izstrādās dažādus tehnoloģiskus un digitālus projektus. Jaunieši jau šobrīd aktīvi piedalās piedāvātajos tiešsaistes semināros un pilda uz jaunajām zināšanās balstītus uzdevumus, kas palīdz nostiprināt prasmes.

Tāpat kā iepriekš, arī virtuālās vides hakatonā var piedalīties jebkurš vecumā no 18 līdz 25 gadiem gan ar gan bez programmēšanas priekšzināšanām, jo semināri, uzdevumi un pats hakatons būs pielāgots visiem zināšanu līmeņiem.

Dalībniekiem būs pieejama pieredzējušu mentoru palīdzība, kas labprāt sniegs vērtīgu padomu un palīdzību. Hakatonā varēs piedalīties arī tie interesenti kuri iepriekš nebūs piedalījušies semināros un izaicinājumu uzdevumos.

Organizatori parūpēsies arī par to, lai hakatona dalībniekiem būtu pieejami tiešsaistes semināru ieraksti, kas "The Raccoons" hakatona laikā būtiski palīdzēs izstrādāt vēlamos projektus.

Izmantojot programmas mentoru atbalstu, "The Raccoons" piedāvā bezmaksas ievadkursus, kas dalībniekiem radīs izpratni par datorzinātnes pamatprincipiem. Šobrīd jau ir aizvadītas divas darbnīcas - HTML/CSS pamati, kuru vadīja "The Racoons" idejas autore Līna Marta Sarma un ievads "GitHub" par kuru pastāstīja biotehnoloģiju jaunuzņēmuma "Alta Flora" programmatūras inženieris un Ālto Universitātes inženierzinātņu students Austris Cīrulnieks.

Hakatona un semināru mentoru vidū ir arī Jānis Veģis, jaunuzņēmuma "Finch" dibinātājs, Aiva Staņēviča, Latvijas Universitātes senatore, Emils Syundyukov, jaunuzņēmuma "Koatum" līdzdibinātājs, Oskars Cirsis, radošais direktors uzņēmumā "WRONG", Rihards Gravis, programmatūras inženieris uzņēmumā "Robocorp", Elvis Strazdiņš, organizācijas "GameDev" valdes loceklis un "Sonarworks" inženieris, un Jānis Knēts, "Accenture" vecākais programmēšanas inženieris un analītķis.

"The Raccoons" virtuālajā hakatona programmā var piedalīties ikvienas valsts students vecumā no 18 līdz 25 gadiem. "The Raccoons" norisināsies angļu valodā, piedalīšanās tajā ir bez maksas.

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!